Според Марк Кубан биткойн не може да бъде хедж срещу инфлацията

Последно обновена: 15.01.2022
Някои инвеститори в криптовалута вярват, че биткойнът е хеджиране срещу инфлацията, но американският милиардер Марк Кюбан не смята, че това е реалистично.

Биткойн никога няма да бъде в ролята на хедж срещу инфлацията

Собственикът на Далас Маверикс, Марк Кюбан, изрази мнението си за ролята на биткойн като хеджиране срещу инфлацията. Кубинец твърди, че не вярва, че биткойнът е хеджиране срещу инфлацията.

Cuban каза: „Сега направете сравнение на производителността за 1 година. Казах, че Doge е добър за харчене и по-добър от лотариен билет. Все още мислите, че BTC е хеджиране на инфлацията? Не е и никога няма да бъде. Doge/BTC е фиксиран през последните 30 дни.”

Американският милиардер не винаги е бил фен на биткойн. В миналото той отбеляза, че е по-лесно да се търгуват банани, отколкото биткойни. По-късно обаче той промени позицията си и описа Биткойн като финансов регион.

Въпреки че Кубинец не смята, че биткойнът е хеджиране срещу инфлацията, той не го сравни със златото в последния си коментар, за разлика от Питър Шиф.

Шиф наскоро каза, че въпреки че биткойнът е нараснал с 60% през 2021 г., повечето от тези печалби са постигнати през първите пет седмици на годината. Той настоява, че повечето инвеститори, закупили BTC през 2021 г., не са спечелили. Коментарът му предполага, че биткойнът не е по-добър хедж срещу инфлацията от златото.

Кубинецът все още предпочита DOGE пред BTC

Марк Кюбан е голям фен на Dogecoin и е популяризирал криптовалутата многократно. Той за пореден път заяви, че вярва, че DOGE е по-подходящ за плащания от Bitcoin.

Cuban каза: „Продаваме хиляди и хиляди долари на месец през извън сезона и след като сезонът започне, очаквам това да се случва на седмица в Dogecoin – и това е наистина, защото е лесно да се харчи, не се оценява толкова много хора искат да го задържат завинаги."

DOGE и BTC се представят слабо от началото на годината. BTC е загубил 10% от стойността си от година до момента, докато DOGE е намалял с 12% през този период.