Ще достигнат ли акциите на Snap цена от 75 долара до края на следващата година

Последно обновена: 13.01.2021

Всяка седмица от Benzinga провежда проучване на настроенията, за да разберат какво вълнува инвеститорите и трейдърите, кой е парещият въпрос или за какво мислят, докато управляват и изграждат личните си портфейли.

Проучването е проведено в групата от над 500 инвеститори,  а зададеният въпрос е: дали Snap Inc (NYSE: SNAP) ще достигне 75 долара до 2022 г.

Snap има едно от най-популярните приложения за социални мрежи, Snapchat

През третото тримесечие ежедневните активни потребители на Snapchat са се повишили от 210 милиона на 249 милиона, което е ръст от 18% .

Snap генерира почти всичкиte са приходи от реклама, като 88% от нея е позиционирана в  САЩ. Седалището на фирмата е в Санта Моника, Калифорния.

Преглед на последното рейтингояо покритие за акциите на Snap:

Heath Terry от Goldman Sachs поддържа рейтинг за покупка на акции,  увеличавайки ценовата цел от 47 на 70 долара.

Snap обяви редица технологични иновации и продуктови партньорства, което заедно с  благоприятния макроикономически фон увеличава вероятността от ръст на приходите над очакванията през четвъртото тримесечие и след това, според Terry

Основните конкуренти на платформата включват Twitter Inc (NYSE: TWTR), Facebook Inc (NASDAQ: FB) и  Pinterest Inc (NYSE: PINS).

 Петдесет и осем процента от трейдърите и инвеститорите на проведеното проучване от Benzinga заявиха, че Snap ще достигне $ 75 на акция до края на следващата година.

  Респондентите, участвали проучването заявяват, че Snap ще продължи да показва  силата си през 2021 г. отразявайки скорошните ъпгрейди на рейтинга на анализаторите, както и от непрекъснатите усилия, които компанията полага за разширяване на своята база от рекламодатели и подобрения в платформата.

  Eдно от последните подобрения, които Snap е направила, за да разшири своята потребителска база е, че потребителите ще имат по-лесен начин да споделят туитове на Snapchat . С това Snap се стреми да увеличи броя на ежедневните си активни потребител, което е един от най-важните фактори, които определят и спекулативните настроения около цената на компанията.

Графика за движението на цената на акциите на  SNAP от месец август 2020 година до 12.01.2021 г.