Пазарите се сриват. Това е мястото, където може да паркирате свободните си средства.

Последно обновена: 16.11.2022
Инвеститорите навсякъде по света изпитват голяма болка през 2022 г., заради спада в цените на почти всички активи и влошаване на икономическите перспективи. Фондовият пазар в САЩ и Европа е болен; пазарът на облигации преживява най-лошата си година в историята; пазарът на криптовалути се срина; и дори нажеженият досега жилищен пазар започва да забавя и дава сигнали за възможна корекция.
 
Откъдето и да погледнете, цените на активите падат. Това означава, че годината е била предизвикателна за тези, които искат да паркират допълнителни пари на място, където те наистина ще генерират възвръщаемост при нисък ръск.
 
В момента ситуацията е такава, че всички пазари се сриват, волатилността е много висока, риска е много голям. Злато, сребро, петрол, акции, облигации, криптовалути, всичко е в паника. Повишаването на лихвите от страна на централните банки води към вероятно покачване на лихвите и по кредитите, което ще окаже негативно влияние в цените на имотите. Това означава, че и покупката на инвестиционен имот вече при тези цени и влошаващи се икономически перспективи е рисково и може да се окажем с покупка на върха за няколко години.
 
Тогава в каво може да инвестираме?
 
Последните 10 години все по-голяма скорост  и популярност набира croudfunding – като възможност за инвестиране. Големите ползи и все по-малките рискове правят платформите за колективно финансиране като магнит за все повече малки инвеститори.

Платформите за инвестиции в недвижими имоти или строителни проекти дават възможност на всеки да инвестира в недвижими имоти без значение от средствата с които разполага.

Всеки може да види публикуваните инвестиционни проекти да си избере един или няколко и да инвестира в една наистина пасивна инвестиция с висока доходност, без да се притеснява, че цените на имотите могат да паднат, доходността е фиксирана.

Например платформата за инвестиции в строителни проекти и ВЕИ проекти Spotifinance.com дава възможност на всеки дори и с 2000 евро да инвестира в строителството, точно там където маржа на печалбата е най-голям. Именно тази голяма доходност е буфера, който защитава инвеститорите от спад в цените на имотите. Инвеститорите в платформата получават фиксирана доходност 16% за 14 месеца, като проектите са в строителство на недвижим имот или ВЕИ проект за строителство на Фотоволтаична ел. централа.

Проектът, който в момента приключва е със 100% участие в печалбата и донеси на инвеститорите 30% доходност за 14 месеца. Средната доходност на проектите е 18%.

Дори този метод на инвестиране има много предимства пред покупката директно на недвижим имот.
 
Има много плюсове и минуси на инвестирането в имот, като основният недостатък е фактът, че инвестирането във вашия собствен недвижим имот изисква много капитал. Бариерите за влизане са високи, но в наши дни можете да изберете да инвестирате в недвижими имоти чрез платформи за инвестиции в недвижими имоти като Spotifinance.com. Ако искате да станете инвеститор в недвижими имоти, но не разполагате с много голям ресурс, или пък искате да диверсифицирате инвестициите си, или искате да имате ликвидност, т. е. Средствата ще Ви трябват след година имате възможност и то много добра с висока доходност.

 
Не може да се отрече, че самостоятелното инвестиране в недвижими имоти може да ви донесе голяма възвръщаемост, но определено изисква повече знания, повече пари и защита.  Вече цените са много високи, което дава аналогия  с времето през 2008 година. Рисковете се увеличават и покупката директно на недвижим имот става много рискова. Платформа за инвестиции в недвижими имоти Spoti finance демократизира инвестирането в недвижими имоти, така че да можете да увеличите капитала си лесно, достъпно и безопасно. В заключение; мислете напред, започнете с малко и действайте сега! Инвестирайте със Spotifinance.com в недвижими имоти с минимална стъпка 2000 евро.

Вижте всички проекти за инвестиране в  spotifinance.com

Посетете нашата facebook страница тук