Нов начин за инвестиране в недвижими имоти без да е необходим голям паричен ресурс

Последно обновена: 21.12.2021
Последните 5-7 години все по-голяма популярност придобива груповото финансиране или краудфъндинга (crowdfunding), като трябва да знаете, че вече и в България има платформа за инвестиране в недвижими имоти.
 
Българският старт-ъп Споти Файнънс АД развива и внедрява този метод в една платформа Spoti Finance Plase, давайки възможност на всеки, който иска да инвестира в недвижими имоти да може да го прави, инвестирайки в проекти за изграждане на недвижим имот с фиксирана доходност.

Така голям брой хора предоставят финансиране по конкретни проекти (имоти) с цел построяването им или успешно управление и получаване на по-висока доходност.

Стефан Димов Ангелов е собственик и управляващ директор на тази платформа, казва, че целта е да се премахнат всички бариери пред хората  за инвестиции в недвижими имоти, за да се възползват от високата доходност в сектора при сравнително много по-ниския риск спрямо другите класове активи.  

Екипът на платформата има зад себе си десетки реализирани проекти в сферата на недвижимите имоти и инвестициите и над 15 години опит там.

Първоначалната идея е да се комбинират всички плюсове от сферата на инвестициите и недвижимите имоти в продукт достъпен за всеки и търсен от всеки.
 
Бъдещето на инвестициите е именно в такива платформи.
 
В САЩ и Европа през последните вече 10 години  споделеното финансиране на всякакви проекти се развива с бурни темпове, като администрацията американския президент Барак Обама дори направи специфични промени в законодателството, за да регламентира и донякъде улесни навлизането на метода в различни по вид индустрии – стартъпи, изкуство, недвижими имоти и други.
 
Към момента платформите за споделено финансиране или самия метод имат оборот стотици милиарди долара давайки възможност на много хора да инвестират средства при по-висока доходност, а тези на които им трябва ресур за развитие на даден проект, да го правят бързо.
 
А как всъщност работят тези платформи или как работи метода?
 
Страните по една сделка са три:
 1. Интернет платформа, на която се показват проектите.
 2. Хора, готови да предоставят финансиране.
 3. Проектни мениджъри, които реализират проектите.
 
Предимства
 
 1. Висока фиксирана доходност над 15% :Всеки е чувал за големият марж на печалбите в строителството, всеки иска да инвестира в недвижими имоти, сега вече всеки може да го направи с няколко клика през платформата на spotifinance.com
 2. Проекти в недвижими имоти – проекта е обезпечен: секи един проект включва изграждането на недвижим имот, който става обезпечение за проекта. Добавената стойност в строителството добавя висока доходност и сигурност в проектите.
 3. Инвестиция в най-стабилния сектор последните 20 години: недвижимите имоти: Ако искате да инвестирате в недвижими имоти, но нямате толкова свободни средства или не познавате строителния процес, имате много по-добра възможност. Инвестиране през платформата на Spotifinance – последният хит при инвестициите.
 4. Възможност за инвестиция с малко парични средства : € 2000: Не всеки има на разположение десетки хиляди евро, които да инвестира в недвижим имот. Инвестирането на малко парични средства при същата възвръщаемост е голямо предимство, премахвайки бариерата в инвестирането в недвижими имоти, което досега изискваше много голям паричен ресурс.
 5. Възможност за диверсификация : различни проекти с различно съдържание: Може да инвестирате в няколко проекта, с цел да получавате доходи от различни източници.
 6. Ликвидност: проектите са със срок 12-14 месеца – бърз достъп до паричните средства: Времетраенето на един инвестиционен проект е между 12 до 14 месеца, след което Вие отново ще имате достъп да паричните си средства.
 7. Застраховка спрямо инфлацията: доходността е висока: Високата инфлация изяжда Вашите спестявания, защото те или не са инвестирани или са инвестирани при незначителна доходност. Сега вече наистина може да предпазите парите си от обезценка.
 8. Мениджъри с богат опит в сектора и в строителството ще работят за Вас.
 9. Инвестиция без такси и комисионни: платформата SpotiFinance не начислява такси за вход, инвестиции или изход: Не се вземат нито такси, нито комисионни или други разходи от хората инвестирали в платформата. Такса има само върху инициатора – собственика на проекта.
 10. Доходността Ви не зависи от тенденцията в цената на недвижимите имоти: Доходността, която получавате от проектите е фиксирана и нямате риск от спад в цените на имотите. Вие знаете каква лихва ще получите в края на периода, без значение в цените на имотите.
Защо в недвижими имоти?

Цените на жилищата в България са нараснали с близо 40% между 2010 г. и второто тримесечие на 2021 г., сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

Има платформи, които инвестират в недвижими имоти и в управлението има, а има и такива , които инвестират в строителството на недвижим имот, или така наречените имоти в развитите. В имотите в развитие, знаете точно колко ще получите като лихва в края на периода 12-14 месеца, без да се притеснявате дали цените на имотите ще се повишават или не.

Crowdfunding-a в недвижими имоти Ви дава възможност да съчетатете стабилността на сектора и голяма възвръщаемост в строителството, както разбира се и да преборите инфлацията, която ще води до все по-високи цени на имотите.
 
Въпреки значителния ръст на имотите има и по-добър начин да се възползвате от тренда в цените им, начин който не изисква да разполагате с много пари и да ги замразявате за толкова дълго.
 
За сравнение, само един инвестиционен проект на платформата за инвестиции в строителни проекти на spotifinance.com в България за 1 година донесе 30% възвръщаемост, като средната доходност между различните проекти е около 14-22%

Иновативната платформа за инвестиции в недвижими имоти вече има 4 успешно финансирани проекти за 2021 година и един с над 90% финансиране, с което доказва че в момента е хит при инвестирането.
 
Общо публикуваните проекти в платформата  са на стойност: € 2 102 000
Общо инвестираните средства в проекти на платформата: € 2 01 000
Успешно финансирани проекти за 2021 година: 4
Средна годишна възвръщаемост на публикуваните проекти 21%
 
Минималната възможна сума за инвестиране е само 2000 евро, онлайн и голям избор от различни инвестиционни проекти, които махат бариерата за инвестиране пред всеки в сектора на недвижими имоти.
 
Нашата мисия:

Нашата мисия е да бъдем вашият дигитален партньор за предоставяне на инвестиционни възможности в най-привлекателния сектор – строителния, в атрактивни и привлекателни райони с голямо търсене – бърза реализация, с атрактивна доходност над 16%, чрез най-новите тенденции в инвестирането.
 
Ние управляваме дигиталната платформа, която подбира най-добрите проекти в строителния сектор, с кратко време на изпълнение, бърза ликвидност и висока очаквана доходност. Предоставяме Ви това от което Вие имате нужда: Он-лайн инвестиционна възможност достъпна за всеки, без значение от размера на доходите с минимална сума дори и с 2000 евро.
 
Ако искате да сте в час с новите тенденции в инвестирането или да получавате първи най-добрите проекти за инвестиции в недвижими имоти в платформата на Spoti Finance Plase, присъединете се към над 4,000 иновативни инвеститора, които вече получават нашия Бюлетин и първи имат възможността да се запознаят с най-атрактивните проекти на https://spotifinance.com/

Посетете нашата facebook страница тук