Печелившо портфолио от финансови инструменти.

Последно обновена: 03.05.2021
Портфолио от финансови инструменти

Портфолиото от финансови инструменти вече не даватолкова голямо тегло на технологичните акции, като това тегло се намаля за сметка на промишлени , финансови и други сектори. Причината е повишаващата се доходност по държавните 10 годишни облигажии в САЩ, което ще окаже краткосрочно негативно влияние в технологичните активи. Това от своя страна е добре за други активи, като финансови акции, промищлени акции, индустриални и други, които ще се възползват от повишаването инфлацията и лихвите.

Още от началото на месец декември започва преструктуриране на портфейлите от финансови инструменти, като се включват и такива от индустрията, финансовия сектор и енергийния сектор:  AAL, CCL, C, BAC, APA, SPR. Причината е, че след започване на ваксинирането, подобряващата се конюктура, очакванията за нови стимули и прочие  сигнализират за икономическо възстановяване, а от там до очаквания за повишаване на лихвите и инфлацията, а от там и до превеса на акциите на стойност, за сметка на технологичните.  

Портфолиото е концентрирано и в Американски акции, заради по-голямата капиталова възвръщаемост, по-големите спекулативни движения и големите програми за стимулиране на ФЕД.

1. Micron Technology(NASDAQ:MU) - $4 billion
2. Cummins (NYSE:CMI) - $39 billion
3. Five9 (NASDAQ:FIVN) - $10 billion
4. Qorvo (NASDAQ:QRVO) - $19 billion
5. Spirit AeroSystems Holdings, Inc. (SPR), 
6. General Motors Company (GM)
7. Zillow Group (NASDAQ:Z) (NASDAQ:ZG) - $31 billion
8. Pinterest (NYSE:PINS) - $41 billion
9. Applied Materials (NYSE:AMAT) - $104 billion
11. Citigroup Inc (NYSE:C) - $146 billion
12. Square (NYSE:SQ) - $98 billion
13. Sea Limited (NYSE:SE) - $102 billion
14. ON Semiconductor Corporation (NYSE:ON) - $16 billion
15. Snap Inc. (NASDAQ:SNAP) - $86 billion
16. Microsoft Corporation (NYSE:MSFT) - $7 T

17. Ford Motor Company (F)

18. Bank of America Corporation (BAC)

19. Carnival Corporation & plc (CCL)
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Споти Файнънс АД не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация.