Най-добрите акции в сектора Киберсигурност в САЩ за Q1 2021

Последно обновена: 14.01.2021

Компаниите за киберсигурност предоставят услуги за защита на електронната информация от кражба или повреда. Бизнесът в индустрията на киберсигурността използва както софтуер, така и хардуер, за да гарантира, че с изчислителните устройства и данни не се злоупотребява. Индустрията обслужва широк спектър от клиенти, включително физически лица, предприятия и правителство. Някои от водещите имена в киберсигурността са: Check Point Software Technologies Ltd. (CHKP) и NortonLifeLock Inc. (NLOK).

Акциите на компаниите в киберсигурността като First Trust NASDAQ CEA Cybersecurity ETF (CIBR) надминаха по-широкия пазар през последната година. CIBR осигури обща възвръщаемост от 35,2% в сравнение с общата възвръщаемост на Russell 1000 от 21,5% през последните 12 месеца считано от 9 декември 2020 г..

Всички статистически данни в таблиците по-долу са към 10 декември.

Ето най-добрите 3 акции за киберсигурност с най-добра стойност, най-бърз растеж и най-голяма инерция. Обърнете внимание, че компаниите от този списък са предимно компании за киберсигурност, докато CIBR включва по-голямо разнообразие от свързани акции в своето портфолио.

Акции за киберсигурност с най-добра стойност

Това са акциите на компании в сектора киберсигурност с най-ниското съотношение цена-печалба (P / E) за 12 месеца (Колкото това съотношение е по-малко, толкова е по добре за акционерите). Тъй като печалбите могат да бъдат върнати на акционерите под формата на дивиденти и обратно изкупуване, ниското съотношение P / E показва, че плащате по-малко за всеки генериран долар печалба.  • NortonLifeLock Inc .: NortonLifeLock участва в бизнеса с потребителска кибер безопасност, предлагайки решения, които позволяват на потребителите да защитят своите електронни устройства, онлайн поверителност, самоличност и домашни мрежи. Компанията обяви в началото на декември, че щеа придобие германската фирма за информационна сигурност Avira за приблизително 360 милиона долара от Investcorp Technology Partners. Avira предоставя решения за киберсигурност и поверителност в Европа и ключовите нововъзникващи пазари. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на финансовата година на компанията през 2021 г. (FY), което съответства на първото тримесечие на календарната 2021 г.

  • CACI International Inc: CACI International е компания за продукти и услуги в областта на информационните технологии. Компанията осигурява информационна сигурност, както и системна интеграция, реинженеринг, електронна търговия и свързани услуги.

  • Check Point Software Technologies Ltd: Check Point Software Technologies разработва и изгражда както софтуерни, така и хардуерни продукти за сигурност на информационните технологии (IT). Компанията предлага мрежови и шлюзови услуги за сигурност, услуги за защита на данни и крайни точки и решения за управление.

Най-бързо растящите акции за киберсигурност

Това са акциите в сектора киберсигурност с най-висок ръст на печалбата на акция за годината (YOY) през последното тримесечие. Нарастващите печалби показват, че бизнесът на компанията расте и генерира повече пари, които тя може да реинвестира или да върне на акционерите.  • A10 Networks Inc .: A10 Networks е доставчик на компютърни мрежови продукти и решения за сигурност. Той предлага набор от хардуер, софтуер и продукти, базирани на облак, като контролер, защитна стена, защитни системи и др.

  • Ribbon Communications Inc .: Ribbon Communications предоставя мрежови решения за доставчици на комуникационни услуги и предприятия. Той предлага контролери за гранични сесии, сървъри за политики и маршрутизация, медийни и сигнални шлюзове, облак, решения за мобилност и други.

  • Fortinet Inc .: Fortinet е компания за мрежова сигурност, която предлага решения за киберсигурност на редица предприятия, доставчици на услуги и държавни организации. Неговите системи използват разнообразни технологии за сигурност, включително защитна стена, VPN, антивирус, предотвратяване на проникване, антиспам и др. Компанията обяви в началото на декември, че е придобила Panopta, иноватор в платформите за софтуер като услуга (SaaS).

 

Акции в сектора киберсигурност с най-голям импулс

Това са акциите от сектора киберсигурност, които са имали най-високата обща възвръщаемост през последните 12 месеца.  • Cloudflare Inc: Cloudflare е компания за приложен софтуер. Сред предложенията на Cloudflare са решения за киберсигурност, анализ, регистрация на домейн, балансиране на натоварването и видео стрийминг.

  • Zscaler Inc .: Zscaler предоставя софтуер за сигурност и свързани услуги. Компанията предлага платформа за уеб и мобилна сигурност, базирана на облак, която също така адресира защитата срещу заплахи, видимостта на облачните приложения и предизвикателствата в мрежата. Zscaler отчете нетна загуба от 55,0 милиона долара, тъй като приходите нараснаха с 52,3% през първото тримесечие на 2021 г., което приключи на 31 октомври 2020 г. Нетната загуба на компанията се увеличи от нетна загуба от 17,1 милиона долара през тримесечието преди година.

  • CrowdStrike Holdings Inc .: Crowdstrike Holdings е холдингова компания, чиито дъщерни дружества предлагат платформа за киберсигурност, която предоставя набор от продукти, включително антивирусна програма, откриване и реагиране на крайни точки, контрол на устройства, управление на уязвимости, разузнаване на заплахи и др. През втората половина на септември компанията обяви, че се е съгласила да придобие Preempt Security, доставчик на Zero Trust и технология за условен достъп за контрол на достъпа в реално време и предотвратяване на заплахи. Сделката е оценена на приблизително 96 милиона долара.