На кои акции залага да направи пари Bank of America през 2021 година и кой сектор предпочитат те.

Последно обновена: 13.01.2021

Техническите акции са готови да изпреварят всички други отново, защото  индустрията очаква ускорен растеж, според анализатор в BofA Securities.

Фактори благоприятстващи превъзходството: Полупроводниковата индустрия ще изпита ускоряващ се годишен темп на растеж от 8% от 2020 до 2022 г., в сравнение с 2% ръст през последните три години, заяви анализаторът Vivek Arya.

В перспектива глобалният растеж на БВП ще се ускори до 5,4% през 2021 г., отбелязвайки най-високия темп на растеж от 1973 г. насам, изчислява BofA.

Индустрията вероятно ще се възползва и от засилените инвестиции в 5G, тъй като телефонните единици ще се увеличат двойно в сравнение с предходната година. Arya също така очаква попътен вятър и в облака, AI игрите, и дигитализацията на световната икономика.

Най-важните инвестиционни теми: Инвестициите в инфраструктура, 5G, EV автомобили и облак са четирите основни инвестиции през 2021 г., казват от BofA.

Фирмата посочи Applied Materials Inc. AMAT като свой най-голям избор от компаниите с голяма капитализация и II-VI Inc. IIVI като най-добър избор от компаниите с малка и средна капитализация.

Играчи на чип инфраструктура: Полупроводниковото оборудване е най-предпочитано, каза BofA. Предвид възстановяването на цените на паметта, нарастващата капиталова интензивност, 5G, пренасочване и облак, компанията повиши прогнозата си за растеж за сектора за 2021 г. от 8% преди това на 10%.

За лидер според тях в сектора измежду всички с голяма капитализация е Applied Materials  се основава на убедителна оценка, печалби от акции, разнообразна експозиция, продукти  и перспективи. Bofa повиши ценовата цел акциите на компанията от 105 долара до най-високите 115 долара.

Bofa увеличи ценовата цел за Lam Research Corp. LRCX от $ 555 до $ 590, а този за KLA Corp. KLAC от $ 300 до $ 315.

BofA надгради Teradyne Inc. TER от Neutral до Buy и увеличи ценовата цел от $ 125 на $ 150.

Teradyne: е уникално позициониран.

Авто / EV, индустриален сектор swyrzan с чипове:

NXP Semiconductors NV е най-добрият избор на BofA , с най-голям потенциал да се възползва от развиващият се сектор на електро-автомобили.  Компанията също така ще се възползва и от възстановяването на IoT, убедителна оценка, ново съдържание на iPhone и потенциално включване в S&P 500, добави той. Arya повиши ценовата цел от 190 на 205 долара.

Arya също така предпочита и Microchip Technology Inc. MCHP, Analog Devices, Inc. ADI и Texas Instruments Incorporated TXN.

II-VI е компанията – избор на ВofA, измежду всички със средна и малка капиталзация. Според тях II-VI има недооценени активи в галиев нитрид и силициев карбид за широк спектър от автомобилни / електромобили и индустриални пазари, заяви Arya. Според него оценката на акциите е много привлекателна.

BofA повиши в перспектива двойно  MACOM Technology Solutions Holdings Inc. MTSI от Sell на Buy и увеличи ценовата цел до $ 70.

5G перспективи: С инерция за набиране на инвестиции в 5G инфраструктура, Marvell Technology Group Ltd. MRVL е предпочитана инвестиция на BofA според Arya.

В 5G смартфоните BofA харесва Qorvo Inc. QRVO и Cirrus Logic, Inc. CRUS. От друга страна, фирмата понижи Skyworks Solutions Inc.

Облачният растеж продължава: Arya каза, че продължава да харесва NVIDIA Corporation NVDA и Advanced Micro Devices, Inc. AMD. Въпреки това се очаква засилена волатилност на ротацията на пазара, добави той.

Анализаторът поддържа рейтинг с по-ниски резултати за Intel Corporation INTC