Mizuho: Петролът е в ранните етапи на своето възходящо движение. Mizuho: Петролът е в ранните етапи на своето възходящо движение. Това е супер за : COP, OXY, CVX, RDS, APA, DVN

Последно обновена: 13.01.2021
Даниел Бойд от Mizuho е поредния анализатор, който промени очакванията си за близките перспективи за цената на петрола към  оптимистични , а от там и към бъдещото представяне на акциите на компаниите от сектора :Conoco Phillips (COP), Occidental Petroleum (OXY), Chevron (CVX ) и Royal Dutch Shell (RDS.A ) като акции за купуване сега:

  • Производителите на петрол са намалили значително добива си в отговор на пандемията, но Бойд смята, че всъщност те произвеждат твърде малко петрол и предстои недостиг, което може да доведе до по-високи цени, отколкото пазарът очаквa.

  • "Очакваме забавеното търсене на въздушни пътувания да доведе до V-образно възстановяване на търсенето", пише Бойд, отбелязвайки, че реактивното гориво представлява само 8% от търсенето, но 40% -50% от спада.

  • Exxon Mobil (XOM ) заслужава само неутрален рейтинг, смята Бойд.

  • Китай вече е пример за това, казва той, тъй като "търсенето на петрол в Китай вече нараства с 5,8% на годишна база; по-бързо от петгодишния темп на растеж от 4,9% като доказателство за задържане на търсенето."

  • Акциите от енергийния сектор бележат значителен ръст в S&P за втори пореден ден, удължавайки силния си старт тази година, а причината е повишаването на цените на петрола до  11-месечен връх.