Micron и Western Digital са най-добрите акции на полупроводници за 2022 г. Ето защо.

Последно обновена: 15.01.2022
Секторът на полупроводниците ще се увеличи значително през 2022 г., тъй като търсенето расте и ограниченията във веригата на доставки избледняват, казаха анализатори от Mizuho Securities.
 
Акциите на чипове Micron Technology (тикер: MU), Western Digital (WDC) и Applied Materials (AMAT) бяха едни от най-добрите в избора на анализатора Виджай Ракеш за годината, като заедно с  Advanced Micro Devices (AMD) получиха прогнозно увеличение на цената .
 
Ракеш вижда няколко положителни страни за индустрията, включително подобрени тенденции на Covid-19, нормализиране на веригата за доставки и високи нива на парични наличности.
 
Очаква се Advanced Micro Devices да се възползват от тези тенденции, каза Ракеш. През цялата 2021 г. компанията се справи доста над очакванията, тъй като търсенето на конзолни чипове и компютри продължи да расте. Наличността има няколко катализатора, които идват следващата година с пускането на сървърните продукти от следващо поколение.
 
Ракеш потвърди рейтинга си „Купувай“ на акциите и повиши целевата си цена до $150 от $135.
 
Анализаторът вижда подобни положителни страни за Micron, Western Digital и Applied Materials. Micron може да види много странични ветрове, с които да повишат представянето си през следващата година, което накара анализатора да повиши целта си до $110 от $98 и да поддържа рейтинг за покупка.
 
„Въпреки че може да има и краткосрочна корекция, спадовете вероятно ще бъдат скромни и множеството положителни фактори със силно търсене в сегменти като център за данни, 5G и автомобили трябва да бъдат положителни“, пише Ракеш.
 
Western Digital ще види по-добри от очакваните цени за своите NAND чипове. Компанията също така е в добра позиция да разшири своите облачни предложения и маржовете могат да се подобрят значително през следващата година. Ракеш увеличи целта си до $83 от $75.
 
Applied Materials  (AMAT) ще се възползват от многогодишното търсене на полупроводници в центровете за данни, внедряването на 5G, интернет на нещата и автомобилостроенето, каза Ракеш. Анализаторът преразгледа целта си до $178 в сравнение с $161.