Майкъл Бъри към инвеститорите на Tesla: „Наслаждавайте се, докато трае възхода"

Последно обновена: 12.01.2021

Майкъл Бъри, който беше изобразен от Крисчън Бейл през 2015 г. във филма „Големият шорт“, заяви, че през декември влиза с къси позиции на тесла ( т. е продава в очакване да се понижи значително) Tesla Inc (NASDAQ: TSLA). Засега обаче тази инвестиция губи, защото акциите на Тесла се повишават.

Но Бъри се включи в Twitter, за да напомни на последователите си, че големият му мечи залог срещу жилищния пазар през 2007 г. също започна зле.

Бъри е бивш мениджър на хедж фондове, който спечели известност на Уолстрийт, като прогнозира и спечели от кризата с ипотечните кредити.

Първи действия: : На 1 декември, Burry туитва, че скъсява акциите на Tesla. От тази дата акциите нарастват с още 48,3%, но Бъри заяви в четвъртък, че все още е убеден, че историята на Tesla в крайна сметка ще завърши зле.

„Е, последният ми Big Short става по-голям и по-голям и по-голям ... „

Бъри се придържа към своите мечи действия след седмица, през която множество мечки на Уолстрийт върху Тесла промениха мечите си нагласи към позитивни. В четвъртък RBC надстрои Tesla и повиши ценовата си цел от 339 на 700 долара. В петък Evercore ISI надстрои Tesla от Underperform до In Line и инициира ценова цена от $ 659.

Сега акциите на Tesla нарастват с 513% за осем месеца, откакто самият изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск написа, че „цената на акциите на Tesla е твърде висока“ още на 1 май миналата година.

Икономистът Джон Мейнард Кейнс има известен цитат: „Пазарът може да остане ирационален по-дълго, отколкото вие да останете платежоспособни.“ Ще проследим тази история и ще видим какво ще се случи.