Как да изградите портфолиото си с недвижими имоти сега, дори и да разполагате с малко пари?

Последно обновена: 04.07.2022
Инвестициите в недвижими имоти са мощен начин за повишаване на доходността на вашето портфолио.

Защо инвестирането в недвижими имоти е важно?

Недвижимите имоти могат да бъдат ценно допълнение към почти всяко портфолио. Това се дължи до голяма степен на стабилността, която осигурява по отношение на други активи. Като материален актив с исторически силни резултати, недвижимите имоти могат да предложат баланс на по-променливи активи като акции и криптовалути, което с течение на времето може да помогне за повишаване на ефективността на вашето портфолио.

Независимо дали тепърва започвате да мислите за инвестиране в недвижими имоти или вече сте опитен инвеститор, познаването на водещите тенденции и различните възможности може да ви помогне да оптимизирате резултатите си сега на фона на високата инфлация и спада на цените на акциите и криптовалутите..
 
Топ  тенденции в инвестициите в недвижими имоти за 2022 г
 
Намираме се в разгара на бума на недвижимите имоти, като цените продължават да се покачват. Всъщност средната цена на съществуващите еднофамилни жилища се е увеличила с двуцифрени числа не само в България, но и в почти всички страни в Европа и всички развиващи се икономики.
 
Популярността на покупката на жилища продължава да нараства, възможностите за инвестиране в недвижими имоти също се увеличават – като всички разчитат на няколко ключови тенденции.


 1. Продължаване на исторически ниските лихви

Централните банки в САЩ и Европа се подготвят за повишение на лихвите, като в САЩ то вече започна преди няколко месеца. Причината е високата инфлация, която трябва да бъде обуздана. Въпреки това икономиките няма да издържат на високи лихви още повече при тези високи цени на ресурсите и  суровините. Централните банки знаят това и не може да очакваме значителен ръст на лихвите от тях, защото ще вкарат икономиките в рецесия. Поради тази причина може да видим стагфлация, която да продължи няколко месеца 6-8 месеца, след което да видим нови опити на централните банки да стимулират икономиките. Въпреки че се очаква лихвените проценти да се повишат, те все още вероятно ще останат ниски по исторически стандарти.
 
Очаква се вълната от купуване на жилища леко да се охлади следващите месеци и през следващата година, затова новите покупки при сегашните цени са малко рискови и инвестираните средства може да останат замразени доста време  ако цените се задържат около сегашните.

Поради тази причина много инвеститори и все повече се обръщат към алтернативните възможности, които дават някои платформи за инвестиране в недвижими имоти с фиксирани лихви като SpotiFinance.com, които минимизират риска от спад в цените на имотите и да останем собственици на имот за години без да се повишава цената му.

Именно тези платформи позволяват да  диверсифицираме риска  на различни места и да инвестираме в недвижими имоти дори и с 5000 лева.

 1. Поява на нови притегателни за инвеститорите места на недвижими моти.

Пазарът на недвижими имоти продължава да се разширява, като  междувременно  се появяват нови възможности за инвеститорите. Ето каво имам впредвид:

Строителство на еднофамилни жилищни имоти и отдаването им под наем: Тъй като продължава тенденцията за изнасяне на населението от градовете, строителството на нови къщи и отдаването им под наем става все по-популярно. Изследванията показват, че новите еднофамилни къщи извън градовете, в близост до тях  са се увеличили с 30% между 2019 и 2022 година.

 1. Миграцията към по-големите градове се запазва и се подкрепя от голямо търсене на хора работещи в чужбина, като инвестиционен имот.

Миграцията към големите градове София, Варна, Пловдив и Бургас се запазва, което води до равномерно търсене на нови имоти всяка година. Наред с това последните 3 години се забелязва тенденция на повишено търсене на апартаменти и къщи от хора, които работят в чужбина но искат да си купят имот с инвестиционна цел.

Покупката на имот с инвестиционна цел и по-малкото предлагане на нови имоти подкрепят цената им и запазват перспективите на пазара високи.
 
Как да се възползвате максимално от възможностите за инвестиции в недвижими имоти
Както се подчертава от тези тенденции, пазарът на недвижими имоти има няколко възможности за инвеститорите, докато преминаваме през 2022 г. И все пак има платформи, които дават на инвеститори достъп до различни недвижими имоти и то може да се инвестира в тях и с малко пари, но в няколко проекта.
 
SpotiFinance.com  платформа за инвестиции в строителни проекти и недвижими имоти дава възможност да се инвестира с минимална сума от 2000 евро.  

Продължителността на инвестиционните програми са 14 месеца при доходност 16%

Предимствата от този тип инвестиране са много:

 1. Висока фиксирана доходност над 15%
 2. Проекти в недвижими имоти
 3. Възможност за инвестиция с малко парични средства : € 2000
 4. Инвестиция в най-стабилния сектор последните 20 години: недвижимите имоти;
 5. Възможност за диверсификация : различни проекти с различно съдържание
 6. Ликвидност: проектите са със срок 12-14 месеца – бърз достъп до паричните средства.
 7. Застраховка спрямо инфлацията: доходността е висока
 8. Лесен инвестиционен процес: всичко е он лайн – лесно и бързо
 9. Инвестиция без такси и комисионни: платформата SpotiFinance не начислява такси за вход, инвестиции или изход.
 10. Доходността Ви не зависи от тенденцията в цената на недвижимите имоти
 
8 причини, защо инвестирането със Spotifinance.com е по-добро от закупуването на собствен имот

 1. Можете да започнете с малко, инвестирайки в БГ имоти само от 2000 €
 2. Не е нужно да сте експерт по недвижими имоти
 3. Вашите юридически, режийни, данъчни, ремонтни разходи са минимизирани.
 4. Можете лесно да диверсифицирате и да получавате пасивен доход от множество източници
 5. Висока ликвидност и фиксирана висока доходност
 6. Инвестиция без такси и комисионни: платформата SpotiFinance не начислява такси за вход, инвестиции или изход.
 7. Застраховка спрямо инфлацията: доходността е висока.
 8. Ще получите печалба от продажбата на имота. Доходността Ви не зависи от тенденцията в цената на недвижимите имоти

Вижте всички
проекти  за недвижими имоти отворени за инвестиране.


Посетете нашата facebook страница тук