JPMorgan: има по-добра криптовалута за покупка от биткойн, в очакване на по-високи лихви

Последно обновена: 24.11.2021
Биткойн може да е доминиращ, но най-голямата банка в Америка казва, че Ethereum, втората най-ценна криптовалута в света, може да е по-добрият залог, тъй като лихвените проценти започват да се покачват.

В неотдавнашен доклад анализаторите от JPMorgan посочват, че нарастващият брой употреби на Ethereum – peer-to-peer кредитиране, NFT, игри, стейбълкойни – би трябвало да му помогне да поддържа стойността си в климат на нарастващи лихвени проценти.

„Нарастването на доходността на облигациите и евентуалното нормализиране на паричната политика оказват натиск за намаляване на биткойн като форма на цифрово злато, по същия начин, по който по-високите реални доходи оказват натиск надолу върху традиционното злато“, се казва в доклада.

Ethereum може да е „по-безопасен“ от Bitcoin, но това е крипто, за което говорим, така че волатилността е част от играта. Има обаче начини да инвестирате в Ethereum, без всъщност да купувате никакви токени.

Coinbase

Като най-голямата борса за криптовалути в САЩ, Coinbase е в основна позиция да се възползва от нарастването на търговията с Ethereum, като печели такса за транзакция при всяка продажба или покупка.

Много криптовалути, продавани на борсата, се захранват от блокчейн на Ethereum, което означава, че залогът на Coinbase е по същество залог на самия Ethereum. Тяхното бъдеще е тясно свързано.

Едно нещо, което искате да видите във всяка акция, е способността за растеж, а Coinbase има това в пики. През второто тримесечие на 2020 г. Coinbase имаше 1,5 милиона потребители месечно; година по-късно тази цифра достигна 8,8 милиона. През същия период нетните приходи са нараснали от 178 милиона долара на 2,03 милиарда долара.

Акциите на Coinbase, които в момента се търгуват за около $314, са намаляли с около 4%, откакто компанията стана публична през април.

(И между другото, докато много борси начисляват огромни комисионни за закупуване и продажба на криптовалута, някои приложения за инвестиране таксуват 0%).

HIVE Blockchain

Копач на криптовалута, HIVE Blockchain е една от многото компании, които превръщат колосални количества изчислителна мощност в крипто токени. HIVE копае Bitcoin, Ethereum и Ethereum Classic.

Количеството енергия, необходимо за копаене на криптовалута, създава опасения за околната среда сред видни инвеститори, включително главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, а HIVE се фокусира върху използването на зелена енергия за своето копаене.

HIVE има планове да се ориентира и да се съсредоточи върху други криптовалути, след като Ethereum 2.0 бъде пуснат, но бизнесът му все още силно разчита на Ethereum и трябва да осигури прилична експозиция на малкия брат на Bitcoin в средносрочен план.

Инвеститорите на HIVE изкараха страхотна 2021 г. Акциите на компанията поскъпнаха повече от два пъти от началото на годината.

Инвестирайки в горните идеи избягвате волатилността на криптовалутата.

Крипто инвестирането не е за всеки. Дивите колебания на цените и много, много въпроси за бъдещето й като валута я правят рискована игра в краткосрочен и дългосрочен план.

Ако крипто пазарът е забранен за вас и смятате, че фондовият пазар изглежда готов за срив, може би е време да инвестирате в реални активи, като недвижими имоти.

Това вече може да стане лесно, бързо и възможно за всеки, благодарение на платформата на Споти Файнънс АД за инвестиции в строителни проекти и недвижими имоти на www.spotifinance.com

Инвестираш в имоти, без да е необходимо да разполагате с много средства, минимум 2000 евро.

Вижте как работи тук