Всеки търси къде да инвестира. Ние осигуряваме по-сигурни инвестиции в недвижими имоти.

Последно обновена: 20.05.2022
Инфлацията отново е проблем, за който започва да се говори все повече и повече. Пазарът на недвижими имоти се променя, но инвестициите остават добра идея.

Гледайте целия разговор във видеото

"SpotiFinance" е онлайн платформа за инвестиране в недвижими имоти - без значение от средствата, с които хората разполагат, но с висока доходност.

Профилът е недвижими имоти и строителство на недвижими имоти. Последните събития в България доведоха до инфлация и съответно до повишаване на цените на недвижимите имоти, заради което посрещнахме високо търсене на клиентите ни към проектите ни. Това заяви изпълнителният директор и съосновател на "SpotiFinance" Стефан Ангелов в поредното издание на рубриката "Строителство и инвестиции" на предаването "Money.bg".


По думите му много хора са започнали да осмислят положителните страни да инвестират в такъв тип проекти.

"Пуснахме нови проекти, но спазвайки принципите - малки проекти, с продължителност не повече от 14 месеца, със средна доходност около 16%. Подготвяме всичко до фаза строителство и този проект се продава", обясни Ангелов.

И добави пред Bulgaria ON AIR, че основната цел е да се извлече по-висока доходност за клиентите в сравнително малък срок.

"Колкото по-малко месеци е един инвестиционен проект, толкова по-малко рискове има и ние успяваме да ги покрием. Високото търсене на нашите инвестиционни проекти доведе до ръст на броя на инвеститорите за последните 12 месеца с над 300%. За тези 12 месеца направихме 9 инвестиционни нови проекта, 7 са изцяло финансирани", изтъкна изпълнителният директор и съосновател на "SpotiFinance".
А за проектите той отбеляза, че създават стойност и имат голяма норма възвръщаемост, затова могат да си позволят голяма доходност, дори и при спад на недвижимите имоти от 20%.
"Има негативи в това да инвестираш в недвижим имот, защото трябва да разгледаме срокът, в който се инвестира, както и възможността  да се направи. Много хора в своята инвестиционна дейност разполагат с големи средства в банковите депозити, много малко инвестират в недвижими имоти. Повечето хора не могат да разберат, че не е необходимо да притежават голям ресурс, за да инвестират в недвижим имот", каза още Ангелов. 

Той подчерта, че минималната инвестиция в "SpotiFinance" е 2000 евро и няма никакви такси за управление, инвестиция.

Според него върху пазара ще влияят три основни фактора - инфлацията, ръстът на доходите на хората и геополитическата конюнктура в момента.

Гледайте целия разговор във видеото