Горещи финансови инструменти: акции/валути/ЕТФ.

Последно обновена: 07.04.2022
След новината, че Илон Мъск е купил 9,2% дял в Twitter имаме нова гореща акция, която вероятно ще привлече много спекулативен капитал в следващите търговски сесии. 

Въпреки разпродажбите на пазарите на акции, акциите на Twitter са едни от малкото в технологичния сектор, които привличат вниманието на инвеститорите и са с голям потенциал за бъдещи печалби.

Разпродажбите на акции последните 2 дни 06 и 05 април доведоха до корекция в цените на много акции правяйки ги подходящи за покупка и най-вече акциите на полупроводниците, като AMD, NVDA и Marvil.

Amazon Web Services, облачното звено на Amazon, наскоро заяви, че ще предложи чипове на Intel Habana AI на своите клиенти. Intel в края на 2019 г. придоби базираната в Израел Habana Labs за 2 милиарда долара.

На своята виртуална конференция re:Invent през декември 2020 г., AWS заяви, че разполага с „най-широкия и най-пълен набор от възможности за машинно обучение“ сред доставчиците на облачни изчислителни услуги. AWS също така представи нов чип за обучение за машинно обучение, Trainium.
Azure на Microsoft и отделът за облачни изчисления на Google също продават аналитични услуги за AI на бизнес клиенти.

Google

Акциите на Alphabet (NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL) нараснаха близо до нови връхни точки след период на силен ръст на приходите през четвъртото тримесечие на 2021 г., приключил на 31 декември 2021 г. Не само Alphabet постигна впечатляващ ръст на приходите от 32% , но също така обяви разделяне на акциите 20 към 1. Ако бъде одобрено от акционерите, Alphabet ще издаде 19 допълнителни акции за всяка притежавана акция на отчетната дата от 1 юли 2022 г. Разделянето ще влезе в сила на 15 юли.

Добрата новина е, че Alphabet изглежда подценена при текущите ценови нива и може да се повиши през 2022 г. и след това. Ангажираността в YouTube нараства в икономиката на създателите и инвестициите на Alphabet в изкуствен интелект (AI) трябва да направят Google Търсене по-интелигентно при предоставянето на подходящи резултати за отделни потребители и рекламодатели в дългосрочен план.
Акции на изкуствен интелект:

Най-добрите акции на AI за закупуване включват производители на чипове, корпоративни софтуерни компании и технологични гиганти, които използват инструменти за изкуствен интелект в много приложения. Помислете за облачните изчислителни гиганти Amazon.com (AMZN), Microsoft (MSFT) и Alphabet (GOOGL) Google.

Apple (AAPL) продължава да натрупва активи за изкуствен интелект. Наскоро нае бившият учен от Google Сами Бенджио, който напусна гиганта за търсене в интернет на фона на сътресения в неговия отдел за изследвания на изкуствен интелект. Бенджио ще ръководи ново изследователско звено за изкуствен интелект в Apple под ръководството на Джон Джанандреа. Той се присъедини към Apple през 2018 г., след като прекара около осем години в Google.

Добрата новина е, че Alphabet изглежда подценена при текущите ценови нива и може да се повиши през 2022 г. и след това. Ангажираността в YouTube нараства в икономиката на създателите и инвестициите на Alphabet в изкуствен интелект (AI) трябва да направят Google Търсене по-интелигентно при предоставянето на подходящи резултати за отделни потребители и рекламодатели в дългосрочен план.

Други компании за AI, които трябва да наблюдавате, включват фирми за информационни технологии като IBM, Accenture (ACN) и Epam Systems (EPAM). Palantir (PLTR) и IBM наскоро си партнираха за продажба на AI услуги.

Изследователската фирма IDC изчислява, че IBM, Accenture и Infosys притежават 28% от пазара на ИТ услуги с изкуствен интелект на стойност 17 милиарда долара, се казва в доклад на Susquehana Financial Group.

Освен това софтуерните компании са сред акциите на изкуствен интелект, които трябва да наблюдавате. Много компании за софтуер като услуга използват инструменти за изкуствен интелект.
Microsoft

Технологията на Microsoft е навсякъде. Опитът на компанията в облачните изчисления трябва да й позволи да спечели справедлива част от пазара, за който фирмата за технологични изследвания Gartner казва, че може да нарасне до повече от 360 милиарда долара през 2022 г.

Облачните изчисления са както настоящето, така и бъдещето на бизнеса. В компании като Microsoft това е задължително; те просто нямат възможност да намалят надеждните облачни услуги – и Azure на Microsoft определено отговаря на изискванията – само защото инфлацията води до по-високи цени.

Всъщност именно ръстът на приходите от Azure помогна на Microsoft да разбие целта си за приходи с почти 3 милиарда долара през второто тримесечие на 2021 г. Тази година акциите на компанията са нараснали с 56%.

Може да успеете да отложите покупката на нов лаптоп с Windows поради по-високите цени, но хиляди компании, работещи с Azure, нямат същата гъвкавост.

PayPal

Само защото цените се покачват, това не означава, че хората са намалили използването на PayPal. Лидерът на онлайн плащанията обработи транзакции на стойност над 1 трилион долара през последната година, вземайки вкусна малка хапка от всяка една.

Инфлацията всъщност е страхотна новина за PayPal. Той може да събира по-високи такси от всяко плащане, без да се налага самостоятелно да повишава цените.

PayPal също се настрои за дългосрочен успех. В допълнение към 32-те милиона търговци, които използват основните й услуги, компанията се разшири с кредитни карти, плащания с QR код и софтуер на място, което я прави играч както онлайн, така и офлайн.

Акциите на PayPal се движат около $190 за акция. Това е спад с около 18% от началото на годината - но ако все още е твърде скъпо, винаги можете да използвате приложение, което ви позволява да купувате части от акции.

JPMorgan

Банките са склонни да се справят добре, когато инфлацията се повишава. Фед увеличава лихвените проценти и банките започват да генерират приходи, като предлагат по-скъпи заеми и ипотеки.

JPMorgan току-що приключи солидно третото тримесечие с 19% увеличение на депозитите на годишна база, нетни приходи от лихви над очакванията с около 200 милиона долара и приходи от инвестиционно банкиране нараснали с 50% спрямо същия период на миналата година.

И това беше всичко в период, когато лихвените проценти бяха рекордно ниски. Малко затягане от страна на Фед и нещата може да изглеждат още по-сладки.

Акциите на JPMorgan се разкъсаха тази година - те са нараснали с 30%.


Нов таргет за акциите на AMD  за $200, което е ръст с 30% от текущите нива. На какво се дължат тези бичи прогнози?

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) обяви по-рано днес, че е осигурила партньорство с Meta, известна преди като Facebook. Неговото партньорство със социалните медии и гиганта на метавселена доведе до покачване на цената на акциите му, откакто пазарът в САЩ отвори врати преди няколко часа.

Сключването на сделка на AMD с Meta е огромно постижение за производителя на чипове, което му дава предимство пред другите конкуренти като Qualcomm, Nvidia и Intel. Компанията също така пусна редица нови чипове по време на своята презентация на Accelerated Data Center Premiere.

AMD може да се повиши още през следващите седмици.

Зад всяка велика технология и иновация днес стои мощен микрочип. Въпреки смущенията в глобалната верига на доставки, полупроводниковата индустрия продължи да процъфтява и през 2020 г., поради увеличеното търсене на персонални компютри, 5G смартфони и инфраструктурни продукти за хипермащабни центрове за данни. Според данните на Gartner, глобалните приходи от полупроводници са нараснали със 7,3% през 2020 г. до 449,8 млрд. Долара, след спад от 12% през 2019 г. За сравнение, глобалните продажби на полупроводници са се увеличили с 21,7% до 41,8 млрд. долара през април 2021 г., което показва стабилно търсене.


 
  1. Lam Research Corporation (NASDAQ: LRCX)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 54
 
Lam Research Corporation (NASDAQ: LRCX) е доставчик на полупроводникови технологии и заема 6 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Компанията продава полупроводникови продукти по целия свят.
 
  1. Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD)
 
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 62
 
Калифорнийският производител на чипове Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) се нарежда на 5-то място в списъка на 12-те най-добри полупроводникови акции. През второто тримесечие на 2021 г. глобалният пазарен дял на Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) скочи с 22,5% за процесорите за преносими компютри и сървъри спрямо 18,3% през предходната година.
 
  1. QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 73
 
QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM) е производител на чипове, базиран в Калифорния, който се нарежда на 4 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Компанията е основана през 1985 г. и предлага на пазара процесори, Bluetooth, Wi-Fi, съвременни RF системи, AI и 5G технологии в световен мащаб. В момента QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM) изплаща годишен дивидент от $ 2,72 на акция и предлага 1,83% дивидентна доходност.
 
  1. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 76
 
Чип гигантът Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) се нарежда на 3 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) е леярна за полупроводници, която произвежда чипове за други производители на чипове и производители на потребителска електроника. В момента компанията изплаща годишен дивидент от 1,78 долара на акция и предлага дивидентна доходност от 1,54%.
 
  1. NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA)
 
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 80
 
Калифорнийският производител на чипове NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) се нарежда на 2-ро място в списъка на 12-те най-добри полупроводникови акции. Компанията продава графични карти за игри и високопроизводителни компютри, използвани в центровете за данни и добив на криптовалута. NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) също разработва микрочипове за автомобилни платформи, използвани в информационно-развлекателните системи и облачните изчисления. Компанията изплаща годишен дивидент от $ 0,16 на акция и предлага дивидентна доходност от 0,08%.
 
На 4 август анализаторът на Rosenblatt Ханс Мозесман постави рейтинг за покупка на NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) и повишава ценовата цел за акциите на фирмата до $ 250 на акция от $ 200.
 
  1. Intel Corporation (NASDAQ: INTC)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 83
 
Начело на списъка с 12 най -добри полупроводникови акции, е американската производителка на чипове Intel Corporation (NASDAQ: INTC). Базираната в Калифорния компания за полупроводници продава процесори, чипсети, графики, хранилища, безжични и Ethernet продукти по целия свят. От април 2021 г. Intel Corporation (NASDAQ: INTC) разширява своята авангардна технология, като си партнира с MILA, базиран в Монреал изследователски институт за изкуствен интелект, за разработване и използване на технологии за изкуствен интелект за подобряване на откриването на лекарства. Intel Corporation (NASDAQ: INTC) в момента изплаща годишен дивидент от $ 1,39 на акция и предлага дивидентна доходност от 2,60%.
 
През юли The Wall Street Journal съобщи, че Intel Corporation (NASDAQ: INTC) води преговори за закупуване на калифорнийска леярна за чипове GlobalFoundries за 30 млрд. Долара, което би било най-голямото придобиване на производителя на чипове, ако успее. На 27 юли анализаторът на Needham Куин Болтън запази рейтинг за покупка на Intel Corporation (NASDAQ: INTC) с целева цена от $ 70. Акциите на Intel Corporation (NASDAQ: INTC) скочиха със 7% от началото на годината досега.


Вижте какво купуват и какво продават фондовете на Кати Ууд, най-добрите фондове, с най-голяма доходност над 100% за 2020 година:Сделките имат само информативен характер и не са препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.
Сделките са информативни без да претендираме че са изчерпателни или всички, в тях не се вклюват сделки  при IPO и др.

Скорошно проучване на DailyFX разкри, че Apple (AAPL), Tesla (TSLA) и GE (GE) са най-популярните акции за millennials и инвеститори от поколение Z.

Акции свързани с изкуствен интелект: 10-те най-добри компании за изкуствен интелект

AI може да бъде най-голямата нова индустрия на 21-ви век.
 
Дълго време фокусна точка на научната фантастика, AI вече не е любопитна тема за размисъл за далечното бъдеще - тя е тук. Най-добрите акции от изкуствен интелект за покупка вече използват процеси като машинно обучение и невронни мрежи ежедневно. Всъщност, ако отнемете възможностите за изкуствен интелект от следните компании, тяхната рентабилност моментално ще спадне - а пет от тях са бизнес за трилиони долари, което подчертава значението на новата технология за икономиката на 2021 година. Растежът на изкуствения интелект също е завиден. Водещата фирма за разузнаване на пазара IDC прогнозира индустрията на изкуствения интелект да нарасне с 16,4% през 2021 г., достигайки размер до 554 млрд. долара до 2024 г.
 
Nvidia Corp. (борсов тикер: NVDA)
 
Nvidia е сред най-добрите AI акции за инвестиране, тъй като производителят на чипове от висок клас е доставчик на специализирани полупроводници, които захранват някои от най-вълнуващите области в AI, от високопроизводителни игри до автономни превозни средства. Компанията, която обяви закупуването на базирания във Великобритания чип дизайнер Arm за $ 40 милиарда миналата година, сега планира да изгради лаборатория за изкуствен интелект в Кеймбридж, Англия, включваща суперкомпютър за изкуствен интелект. Графичните процесори на Nvidia (GPU) също ще се използват за захранване на "Леонардо", най-бързият AI суперкомпютър в света. Малко компании се занимават повече с изкуствен интелект от Nvidia, стратегия, която е работила добре за акционерите, тъй като акциите й са скочили от около 25 долара на акция в началото на 2016 г. до последните рекордни максимуми от 835 долара.
 
Apple (AAPL)
 
Като най-ценната публична компания в света, Apple разполага с много пари, за да инвестира в технологиите на бъдещето. Всъщност наличните му пари са 204 милиарда долара към последното тримесечие, така че не е изненада, че компанията използва значителни ресурси, за да разшири ангажимента си към изкуствения интелект. Привеждането на AI към устройствата на Apple спомага за по-нататъшното заздравяване на завидната хардуерно-софтуерна екосистема на компанията, която я превърна в империя. Тази година Apple назначи виден експерт на Google да отговаря за сектора свързан с  изкуствения интелект - Сами Бенджо , а  също така изгражда нов кампус в Изследователския триъгълник на Северна Каролина. Кампусът, в който ще се помещават работни места в машинно обучение, изкуствен интелект и софтуерно инженерство, ще създаде поне 3000 работни места.
 
Alphabet (GOOG, GOOGL)
 
Alphabet, компанията-майка на Google, е чудесен пример за огромна компания - струваща около 1,7 трилиона долара - използваща AI ежедневно, за да подобри своите операции и рентабилност. Гласовото търсене, ценообразуването на цифрови реклами, филтрите за нежелана поща по имейл и съответните резултати от търсенето използват вътрешно разработени инструменти за изкуствен интелект и техники за задълбочено обучение, за да управляват най-доминиращата търсачка в света. Водещ играч в самоуправляващите се автомобили от началото на усилията си през 2009 г., дъщерното дружество на Alphabet за автономни превозни средства Waymo струва повече от 30 милиарда долара. Лидерството на Google в квантовите компютри, което може да измести традиционните изчисления и драстично да ускори технологичния напредък в бъдеще, е поредното перо в шапката на GOOG като един от най-добрите AI акции за закупуване.
 
Amazon.com (AMZN)
 
Всяка година основателят на Amazon Джеф Безос пише писмо до акционерите, подчертавайки какво е постигнал бизнесът и къде ще се фокусира компанията в бъдеще.  Изкуственият интелект е важна област на акцент в тези писма от години и можете да видите резултатите в устройствата на Amazon на Alexa, един от водещите продукти за разпознаване на реч, насочени към потребителите. Не само в Alexa AI е подобрил работата на Amazon; подобно на Google, уместността на търсенето е жизненоважна за бизнеса на AMZN, а изкуственият интелект помага постоянно да се повтаря и подобрява резултатите от търсенето. Но Amazon на стойност над 1,8 трилиона долара не съхранява своя опит в областта на изкуствения интелект за вътрешни цели: Amazon Web Services, водещата платформа за изчислителни облаци, предлага услуги за машинно обучение на клиентите. Клиентите включват кой кой е в корпоративна Америка, като Netflix (NFLX), Verizon Communications (VZ) и много други. През последното тримесечие оперативните приходи на AWS представляват 47% от общите оперативни приходи на Amazon.
 
Microsoft Corp. (MSFT)
 
Вероятно вече става очевидно, че най-ценните технологични компании в света, без изключение, всички инвестират в изкуствен интелект. Услугата на Microsoft за изчислителни облаци, Azure, е дом на управлявани от ИИ инструменти за медицина, език, роботика, медицински изображения и много други области. Инвестиция от 1 милиард долара за 2019 г. в основания от Elon Musk OpenAI има за цел да произведе свещения граал на AI, изкуствен общ интелект (AGI) - технологията, която може да направи всичко, което човешкият интелект може. Благодарение на инвестициите си, Microsoft ще се превърне в предпочитан партньор на OpenAI за комерсиализация, ако AGI бъде постигната, печелейки MSFT билет за една от най-потенциално доходоносните лотарии в историята. През април Microsoft обяви, че харчи 19,7 млрд. Долара за закупуване на водеща компания за разговор AI Nuance Communications (NUAN), отбелязвайки ангажимента на Microsoft да прилага AI за подобряване на резултатите в здравеопазването, където решенията Nuance в момента се използват в 77% от болниците в САЩ.
 
IBM Corp. (IBM)
 
IBM няма същото влияние в технологичния свят, както някога. Честно казано, цялостният му бизнес от години бавно намалява. Въпреки това, все още е огромен бизнес, с приходи над 70 млрд. долара годишно, а IBM връща печалбите обратно в области с висок потенциален растеж като облака, данните и изкуствения интелект. С 11 милиарда долара паричен поток през последните 12 месеца, инвеститорите не трябва да се притесняват за устойчивостта на IBM и компанията работи с партньори, включително JPMorgan Chase & Co. (JPM) и Daimler AG, за да открие различни практически приложения за усилията му в квантовите изчисления в техните индустрии. Подобно на Microsoft, IBM също вижда широки приложения за ИИ в здравеопазването, като продуктите му имат за цел да помогнат за индивидуализиране на грижите и да ускорят прословутия бавен процес на разработване на лекарства. IBM поставя AI да работи и във финансите, като го прилага в области като спазването на изискванията и клиентския опит.
 
Facebook (FB)
 
Facebook е дълбоко отдаден на машинния интелект. От януари 2018 г. компанията има Джером Песенти, легенда в тази област, която бе известна като ръководител на подразделението Watson на IBM, ръководеща от своя екип за изкуствен интелект. Автоматизирането на самообучаващи се алгоритми за подобряване на алгоритъма за подаване на новини на Facebook - използван от 2,85 милиарда активни потребители месечно - е от основно значение за успеха на FB, а използването на AI за проверка на речта на омразата и фалшивите новини никога не е било по-важно за компанията (или обществото) ). Компанията използва AI, за да сключи по-тясна връзка с електронната търговия с Instagram, планирайки да пусне визуално търсене, което позволява на потребителите да кликват върху изображения, за да пазаруват подобни продукти. Инициативата Open Loop на Facebook, насочена към насочване на мъдрите технологии и регулирането на AI, също има известен потенциал да бъде самообслужваща се.
 
DocuSign (DOCU)
 
Може да се окаже изненадващо, че онлайн услуга за документи като DocuSign ще бъде класифицирана като една от най-добрите компании за изкуствен интелект в света, но това е начинът, по който DocuSign използва изкуствен интелект за революция в договорите - един от непредвидените стълбове на съвременното общество - - това е толкова вълнуващо. През 2020 г. DOCU купи Seal Software, компания за изкуствен интелект, фокусирана върху анализ на договори, за 188 милиона долара. Използването на DocuSign за обработка на естествен език и машинно обучение не само разкрива рискове да остане бездействащо в договорите, но също така идентифицира възможности и драстично ускорява потока от сделки, като намалява правната работа, необходима за сключване на сделки. Акциите са нараснали с 35% през последната година и въпреки че все още не е рентабилно, компанията трябва да започне да извлича печалби, докато се мащабира.
 
Micron Technology (MU)
 
Nvidia не е единственият полупроводников играч, който заслужава да бъде споменат сред най-добрите AI компании. В крайна сметка дори най-забележителният софтуер в света е ограничен от физическите ограничения, наложени му от хардуера, с който работи. Чиповете на Micron задвижват инфраструктурата, която дава възможност за голяма част от напредъка в AI, особено когато става въпрос за крайни изчисления, което включва приближаване на съхранението и изчисленията на данните до самите източници на данни за по-голяма ефективност. По същество продуктите на Micron спомагат за ускоряване на скоростта на някои процеси на изкуствен интелект, а настоящият недостиг на глобални чипове, съчетан с експертния опит на Micron и индустрия в режим на светски растеж, комбинират, за да изпратят Micron до най-голямото си досега последователно подобряване на печалбите на акция през последното тримесечие .
 
Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM)
 
Въпреки че е малко по-отдалечен от приложенията за изкуствен интелект, като емисията на новини на Facebook или анализа на договорите на DocuSign, нито един списък с най-добрите компании за изкуствен интелект в света не би бил пълен без Taiwan Semiconductor, леярна, която всъщност произвежда полупроводници, проектирани и използвани от Nvidia, Apple, Qualcomm (QCOM) и други лидери в бранша. С пазарна капитализация от над 500 милиарда долара, TSM се възлага от най-големите технологични играчи в света за производство на чипове, които правят магията; Съобщава се, че тя представлява 54% от световните леярски приходи.

Може ли AMD да реализира рали като Nvidia и да достигне нови рекордни нива?

AMD достигна многомесечни върхове и изчисти голяма част от техническите си съпротиви. Може ли да продължи да  се движи както Nvidia през последните няколко месеца?

Акциите на (AMD) направиха завидно движение без корекция само за няколко дни, което беше подпомогнато от силния ръст на всички полупроводникови акции. Това пък предизвика ръст в цената на акциите над няколко последователни съпротиви, което отвори пътя  на акциите нагоре към 100 долара. Ралито се базира на положителни доклади относно британските регулатори и придобиването на AMD на Xilinx (XLNX)

От своя страна акциите на Xilinx също достигат най-високите си нива от февруари.

Оттук биковете търсят зоната от 87 до 88 долара, за да се превърнат отново от съпротива в подкрепа. Ако това се случи, зоната от 94 до 96 долара със сигурност предстои да се тества.

Ако AMD пробие тази зона вероятно ще видим тест на $ 99.13 и след това $ 100 и над него.

Ако акциите наистина се раздвижат - подобно на Nvidia - тогава нивото от $ 115 може да бъде в игра близо до разширението от 161,8%.

Недостатъкът е, че връщане под $ 87 и затваряне под тези нива, може да предизвика ново понижение до 80 долара.

Kриптовалутите вероятно ще полудеят отново през юли.

Няма вероятност крипто трейдърите да си почиват много през следващия месец.

Илон Мъск и Джак Дорси двама от най-големите и влиятелни онлайн гурута, що се отнася до цифровите валути, ще обсъдят Биткойн пред публика на 21 юли в на съвместна конференция.

В зависимост от обхвата на разговора - или коментарите (или дори шегите) на който и да е от участниците - цените на биткойн и други криптовалути могат да видят още по-голяма волатилност.

Акциите на General Electric имат потенциал да се удвоят: Goldman Sachs

Goldman Sachs смята, че е време да инвестирате във все  още фундаментално неглижирания индустриален гигант General Electric (GE).

„Ние гледаме към следващото ниво за GE, което е над ценовата ни цел от $ 16, като се движи от + двуцифрени маржове на свободния паричен поток, което би означавало оценка от $ 20 +“, каза Ричи.

За 2021 г. Ричи изчислява, че GE ще генерира 4,2 млрд. Долара свободен паричен поток. Прогнозите на компанията показаха очаквания за свободен паричен поток в диапазона от 2,5 до 4,5 млрд. Долара. Прогнозира се, че коригираните печалби ще достигнат $ 0,15 до $ 0,25 за 2021 г.

Коя ще бъде следващата голяма акция от мем?

Nio китайски производител на автомобили, специализиран в електрическите превозни средства, и гигантът ViacomCBS регистрират значително повишени нива на дискусии според YoloStocks, което проследява споменаването на акции във форума.

Nio може да се възползва и от по-широка тенденция на ентусиазъм на инвеститорите над китайските производители на електромобили; компанията се откроява заради по-широките си амбиции.

Топ акции на електрически автомобили за Q3 на 2021

  • Kandi Technologies Group Inc .: Kandi Technologies Group е базирана в Китай компания, фокусирана основно върху разработването и производството на електрически превозни средства, части и офроуд превозни средства. Произвежда мини електрически автомобили, теренни превозни средства (ATV), картинг и мотоциклети. В края на май компанията представи новия си полезен терен K32 (UTV), който се отличава с чисто електрическо задвижване на четирите колела и напълно затворен кокпит с климатик. Планира се продажбите на новото превозно средство да започнат някъде през 2021 г.

  • Li Auto Inc: Li Auto е китайски разработчик и производител на интелигентни електрически превозни средства. Основният му продукт е Li ONE, интелигентно електрическо спортно превозно средство (SUV). Компанията също така продава периферни продукти и свързани услуги, включително системи за зареждане и услуги за интернет връзка за превозни средства.

  • NIO Inc .: NIO е базиран в Китай производител на интелигентни и свързани електрически превозни средства и свързани части. Неговите превозни средства са оборудвани с функции за подпомагане на управлението. Компанията предлага и решения за зареждане на превозни средства. През май NIO достави 6 711 превозни средства, което е ръст от 95,3% в сравнение с предходната година. NIO заяви, че доставките на превозни средства са били неблагоприятно повлияни в продължение на няколко дни поради проблеми с доставките на полупроводници.

Cathie Wood  е на лов за тези три акции, които току-що започна да купува отново.

Unity Software

В наши дни прекарваме много време пред мобилни, видео и компютърни игри, а Unity Software помага на разработчиците да спечелят пари от революцията в сектора. Облачната платформа на Unity за създаване на 3D съдържание в реално време е горещ картоф. Пазарът на Unity се разширява и от игри, вече включва холивудски студия, архитекти, инженери и графични дизайнери.

Приходите са нараснали с 43% през миналата година, включително 39% ръст на приходите от първи ред, публикувани в доклада за четвъртото тримесечие във февруари. Последните месеци компанията ускори своя растеж последователно, отчитайки 41% увеличение на приходите за първото си фискално тримесечие. Цената на акциите се стабилизира след корекцията последните месеци и се повишава, но все още се търгува с 44% под върховете, които достигна преди шест месеца. Ууд не се страхува да купува  разрушителни акции от растеж, но сега тя отново е нало на добри акции след дълбока корекция.

UiPath

Ууд не се страхува да преследва горещи IPO. UiPath стана публична през април на $ 56, а доставчикът на автоматизиран корпоративен софтуер от следващо поколение беше горещ дебютант, повишавайки се с  36% до момента. Платформата на UiPath е водещо решение за автоматизация на роботизираните процеси - или RPA, което помага на компаниите да мащабират своите цифрови бизнес операции. Накратко, всичко е свързано с роботиката, която поема някои от по-обикновените фирмени задачи, за да помогне за подобряване на ефективността и разходите за труд.

UiPath отчете плавен ръст в първите си финансови резултати във вторник след сесията. Приходите от 186,2 млн. Долара за първото тримесечие на фискалната 2022 г. са 65% повече в сравнение с предходната година. Годишните периодични приходи са се повишили с 64% до 652,6 милиона долара през последната година. Това е голяма стъпка нагоре, но акциите отвориха с рязко понижение в сряда. Приходите се покачиха с 81% през фискалната 2021 г., така че всъщност това е забавяне. Големият ръст на акциите за по-малко от два месеца прави корекцията естествена. Ууд вероятно е искала да влезе преди това, което според нея ще бъде изригване, но сега ще получи шанс да добави още по-добра цена.

Spotify

Популярната платформа за стрийминг на музика се появи на пазара като директен листинг преди три години. Spotify е глобален играч в сектора. Сега има 356 милиона активни потребители месечно, което е с 24% повече през последната година. Все още отчита двуцифрен ръст във всички региони.

Повече от половината от тях са безплатни потребители с рекламна подкрепа, но Spotify има силна игра в премия. В края на март в платформата имаше 158 милиона потре