Горещи финансови инструменти: акции/валути/ЕТФ.

Последно обновена: 07.09.2022

Джеръми Грантъм залага, че 10 акции ще го предпазят от „супербалон

Известният инвеститор Джереми Грантъм – известен с това, че е предсказал няколко балона на активи в миналото – казва, че S&P 500 е в „супербалон“. Но надникването в портфолиото му показва как той се позиционира в очакване, че „най-лошото тепърва предстои“.
 
 
Grantham, Mayo, & van Otterloo (GMO), фирмата, в която Грантъм е стратег, фокусира своите топ 10 публични позиции във внимателно изработени сини чипове като технологичните гиганти Microsoft (MSFT) и Apple (AAPL) и медицинската UnitedHealth Group (UNH)
 
Грантъм предупреждава инвеститорите на S&P 500 да се предпазят

Grantham в бележка до клиенти от 31 август предупреди инвеститорите на S&P 500, че бурните пазари през юли просто ги подготвят за епичен срив.
 
„Настоящият супербалон включва безпрецедентно опасна комбинация от кръстосано надценяване на активи (с облигации, жилища и акции, всички критично надценени и сега бързо губещи инерция), стоков шок и ястреби на Фед“, каза той. „Тези супербалони... винаги – на развитите капиталови пазари – са се връщали към тенденцията. Колкото по-високо отиват, следователно, толкова повече трябва да падат.“
 
Грантъм казва, че възстановяването на S&P 500 през юли и август от 58% от загубите му от ниското през юни се римува с неуспешни ралита в миналото. Междувременно той посочва, че корпоративната печалба вероятно ще отслабне в краткосрочен план поради инфлация, нарастващи лихви и недостиг на енергия. Междувременно дългосрочните проблеми, свързани с ниската раждаемост и изменението на климата, започват да вреди на икономическата активност сега.
 
„Тази година климатът може да се разглежда като застрашен да излезе извън контрол. Никога досега големи суши и опасно високи температури и пожари не са обхванали Китай, Индия, Европа и Северна Америка едновременно“, каза той. И той призовава за болезнена корекция като резултат. Но той не е изхвърлил всичките си акции.
 
Топ позиции в портфолиото на Джереми Грантъм за ГМО

Анализаторите казват, че 10 акции в индекса S&P 500 Pure Growth, включително индустриалните Generac (GNRC), Signature Bank (SBNY) и Diamondback Energy (FANG), ще поскъпнат с 25% или повече през следващите 12 месеца, в анализ на Investor's Business Daily на данни от S&P Global Market Intelligence и MarketSmith.
 
Ако това е вярно, това би означавало, че инвеститорите могат да постигнат възвръщаемост, която е повече от два пъти по-голяма от типичната едногодишна възвръщаемост на S&P 500. И това би било добре дошла промяна за разбитите инвеститори в акции на растеж. SPDR Portfolio S&P 500 Growth ETF все още е надолу с близо 18% тази година – въпреки скорошното рали през юли.
 
Някои смятат, че неотдавнашният положителен доклад за работните места отново дава аргумент за растеж. „Рецесия сега изглежда по-малко вероятна или, като минимум, по-далечна. Тези заплати ще бъдат изразходвани, което ще поддържа растежа на икономиката“, каза Брад Макмилън, главен инвестиционен директор на Commonwealth Financial Network.
 
S&P 500: Толкова зле, че е добре?
 
Някои се надяват, че S&P 500 вече намира нива, които скоро ще пуснат в действие вашия списък за наблюдение от акции.
 
Историята е оптимистична за акциите. S&P 500 спадна с повече от 16% през второто тримесечие, казва Райън Детрик, главен пазарен стратег в Carson Group. Това е едно от най-лошите тримесечия за S&P 500.
 
Но той посочва сребърна подплата на такова мрачно тримесечие. Година след тримесечен спад от 15% или повече, S&P 500 впоследствие се покачва през следващата година всеки път. Нито веднъж S&P 500 не е паднал през годината след тримесечен спад, казва той.
 
И печалбите обикновено са големи. S&P 500, средно, спечели 26,1% през годината след тримесечен спад от 15% или повече.
 
И така, какви видове нарастващи акции в S&P 500 харесват най-много анализаторите?
 
Не са останали много акции с чист растеж в S&P 500. Остават само 56, тъй като спадащите оценки тази година тласнаха повече компании от S&P 500 в стойностната категория.
 
Но от тези оставащи растежи анализаторите харесват най-много фирмата за производство на електроенергия Generac. Анализаторите смятат, че акциите, които загубиха една трета от стойността си тази година до 245,61 на акция, наистина са 356,60 на акция. И ако това е вярно, това би означавало печалба от повече от 45%.
 
И има ръст на печалбата, който го подкрепя. Анализаторите смятат, че Generac ще направи $12,03 на акция през 2022 г. Това е повече от 25% повече от $9,63 на акция, която компанията спечели през 2021 г.
 
Друга любима акция за растеж е изненадваща финансова игра. Банките обикновено са дивидентни и ценни акции. Но Signature Bank попада в категорията S&P 500 Pure Growth. Акциите се понижиха с 41% тази година до 187.91. Анализаторите обаче смятат, че трябва да се търгува за 267.06 след 12 месеца. Ако това е вярно, потенциалният ръст ще бъде над 42%.
 
Анализаторите смятат, че печалбата на компанията ще скочи с повече от 43% тази година до 21,63 долара на акция. Той дава само 1,2%. Това е ниско за финансов.

Анализаторите също откриват, че енергийният растеж играе роля. И това е въпреки огромния скок на акциите.
 
Двама от 10-те S&P 500 Pure Growth анализатори харесват повечето от енергийния сектор. Това включва Diamondback Energy, която е нараснала с повече от 13% само тази година до 122,10 на акция. Анализаторите обаче смятат, че акциите на Diamondback ще нараснат с още 40% за 12 месеца до 171 на акция.
 
И говорете за ръст на печалбата. Предвижда се компанията за енергийно проучване да спечели коригирани 26,52 на акция през 2022 г. Това е повече от 135% повече от 2021 г.
 
Може ли ралито на растежа на S&P 500 да се сблъска с пречка? Прави ли са изобщо анализаторите? Това са основателни въпроси. Но едно е сигурно: дори и да има рецесия, но ако тя се окаже лека, S&P 500 ще се възстанови. И бързо, ако историята е някакъв ориентир. И няма да искате да пропуснете това.

S&P 500 Growth Stocks Анализаторите обичат

                                        Процент ръст
Generac Holdings (GNRC)     45,2%
Signature Bank (SBNY)          42,1%
Fortinet (FTNT)                      38,2%
Мета платформи (МЕТА)     35,3%
Devon Energy (DVN)             34,9%
SVB Financial (SIVB)              26,0%
Qualcomm (QCOM)              25,9%
Nvidia (NVDA)                       25,6%
Charles River Laboratories (CRL) 25,5%


Berkshire Hathaway Inc на Уорън Бъфет заяви в понеделник, че е закупила още 794 389 акции на Occidental Petroleum Corp, давайки на конгломерата почти 16,4% дял в базираната в Хюстън, Тексас петролна компания.
 
Покупките са направени в множество транзакции и струват около 44 милиона долара, каза Berkshire в регулаторна документация. Покупките на акции идват почти седмица, след като Berkshire купи 9,6 милиона акции на Occidental.
 
Berkshire, най-големият индивидуален акционер в Occidental сега притежава около 153,5 милиона акции на стойност около 9,04 милиарда долара, въз основа на приключването на Occidental в понеделник.
 
Цените на акциите на Occidental в момента са нагоре с близо 90% тази година, след като компанията се възползва от покупките на Berkshire и скока на цената на петрола след инвазията на Русия в Украйна.
 
Компанията също така притежава опции за зпокупка на още 83,9 милиона акции на Occidental, които, ако бъдат упражнени и ще повиши и дела й до повече от 25%.

Акциите на Occidental вероятно ще продължат да се повишават и да тестват нивото от 70 usd

След новината, че Илон Мъск е купил 9,2% дял в Twitter имаме нова гореща акция, която вероятно ще привлече много спекулативен капитал в следващите търговски сесии. 


Въпреки разпродажбите на пазарите на акции, акциите на Twitter са едни от малкото в технологичния сектор, които привличат вниманието на инвеститорите и са с голям потенциал за бъдещи печалби.

Разпродажбите на акции последните 2 дни 06 и 05 април доведоха до корекция в цените на много акции правяйки ги подходящи за покупка и най-вече акциите на полупроводниците, като AMD, NVDA и Marvil.

Amazon Web Services, облачното звено на Amazon, наскоро заяви, че ще предложи чипове на Intel Habana AI на своите клиенти. Intel в края на 2019 г. придоби базираната в Израел Habana Labs за 2 милиарда долара.

На своята виртуална конференция re:Invent през декември 2020 г., AWS заяви, че разполага с „най-широкия и най-пълен набор от възможности за машинно обучение“ сред доставчиците на облачни изчислителни услуги. AWS също така представи нов чип за обучение за машинно обучение, Trainium.
Azure на Microsoft и отделът за облачни изчисления на Google също продават аналитични услуги за AI на бизнес клиенти.

Google

Акциите на Alphabet (NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL) нараснаха близо до нови връхни точки след период на силен ръст на приходите през четвъртото тримесечие на 2021 г., приключил на 31 декември 2021 г. Не само Alphabet постигна впечатляващ ръст на приходите от 32% , но също така обяви разделяне на акциите 20 към 1. Ако бъде одобрено от акционерите, Alphabet ще издаде 19 допълнителни акции за всяка притежавана акция на отчетната дата от 1 юли 2022 г. Разделянето ще влезе в сила на 15 юли.

Добрата новина е, че Alphabet изглежда подценена при текущите ценови нива и може да се повиши през 2022 г. и след това. Ангажираността в YouTube нараства в икономиката на създателите и инвестициите на Alphabet в изкуствен интелект (AI) трябва да направят Google Търсене по-интелигентно при предоставянето на подходящи резултати за отделни потребители и рекламодатели в дългосрочен план.
Акции на изкуствен интелект:

Най-добрите акции на AI за закупуване включват производители на чипове, корпоративни софтуерни компании и технологични гиганти, които използват инструменти за изкуствен интелект в много приложения. Помислете за облачните изчислителни гиганти Amazon.com (AMZN), Microsoft (MSFT) и Alphabet (GOOGL) Google.

Apple (AAPL) продължава да натрупва активи за изкуствен интелект. Наскоро нае бившият учен от Google Сами Бенджио, който напусна гиганта за търсене в интернет на фона на сътресения в неговия отдел за изследвания на изкуствен интелект. Бенджио ще ръководи ново изследователско звено за изкуствен интелект в Apple под ръководството на Джон Джанандреа. Той се присъедини към Apple през 2018 г., след като прекара около осем години в Google.

Добрата новина е, че Alphabet изглежда подценена при текущите ценови нива и може да се повиши през 2022 г. и след това. Ангажираността в YouTube нараства в икономиката на създателите и инвестициите на Alphabet в изкуствен интелект (AI) трябва да направят Google Търсене по-интелигентно при предоставянето на подходящи резултати за отделни потребители и рекламодатели в дългосрочен план.

Други компании за AI, които трябва да наблюдавате, включват фирми за информационни технологии като IBM, Accenture (ACN) и Epam Systems (EPAM). Palantir (PLTR) и IBM наскоро си партнираха за продажба на AI услуги.

Изследователската фирма IDC изчислява, че IBM, Accenture и Infosys притежават 28% от пазара на ИТ услуги с изкуствен интелект на стойност 17 милиарда долара, се казва в доклад на Susquehana Financial Group.

Освен това софтуерните компании са сред акциите на изкуствен интелект, които трябва да наблюдавате. Много компании за софтуер като услуга използват инструменти за изкуствен интелект.
Microsoft

Технологията на Microsoft е навсякъде. Опитът на компанията в облачните изчисления трябва да й позволи да спечели справедлива част от пазара, за който фирмата за технологични изследвания Gartner казва, че може да нарасне до повече от 360 милиарда долара през 2022 г.

Облачните изчисления са както настоящето, така и бъдещето на бизнеса. В компании като Microsoft това е задължително; те просто нямат възможност да намалят надеждните облачни услуги – и Azure на Microsoft определено отговаря на изискванията – само защото инфлацията води до по-високи цени.

Всъщност именно ръстът на приходите от Azure помогна на Microsoft да разбие целта си за приходи с почти 3 милиарда долара през второто тримесечие на 2021 г. Тази година акциите на компанията са нараснали с 56%.

Може да успеете да отложите покупката на нов лаптоп с Windows поради по-високите цени, но хиляди компании, работещи с Azure, нямат същата гъвкавост.

PayPal

Само защото цените се покачват, това не означава, че хората са намалили използването на PayPal. Лидерът на онлайн плащанията обработи транзакции на стойност над 1 трилион долара през последната година, вземайки вкусна малка хапка от всяка една.

Инфлацията всъщност е страхотна новина за PayPal. Той може да събира по-високи такси от всяко плащане, без да се налага самостоятелно да повишава цените.

PayPal също се настрои за дългосрочен успех. В допълнение към 32-те милиона търговци, които използват основните й услуги, компанията се разшири с кредитни карти, плащания с QR код и софтуер на място, което я прави играч както онлайн, така и офлайн.

Акциите на PayPal се движат около $190 за акция. Това е спад с около 18% от началото на годината - но ако все още е твърде скъпо, винаги можете да използвате приложение, което ви позволява да купувате части от акции.

JPMorgan

Банките са склонни да се справят добре, когато инфлацията се повишава. Фед увеличава лихвените проценти и банките започват да генерират приходи, като предлагат по-скъпи заеми и ипотеки.

JPMorgan току-що приключи солидно третото тримесечие с 19% увеличение на депозитите на годишна база, нетни приходи от лихви над очакванията с около 200 милиона долара и приходи от инвестиционно банкиране нараснали с 50% спрямо същия период на миналата година.

И това беше всичко в период, когато лихвените проценти бяха рекордно ниски. Малко затягане от страна на Фед и нещата може да изглеждат още по-сладки.

Акциите на JPMorgan се разкъсаха тази година - те са нараснали с 30%.


Нов таргет за акциите на AMD  за $200, което е ръст с 30% от текущите нива. На какво се дължат тези бичи прогнози?

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) обяви по-рано днес, че е осигурила партньорство с Meta, известна преди като Facebook. Неговото партньорство със социалните медии и гиганта на метавселена доведе до покачване на цената на акциите му, откакто пазарът в САЩ отвори врати преди няколко часа.

Сключването на сделка на AMD с Meta е огромно постижение за производителя на чипове, което му дава предимство пред другите конкуренти като Qualcomm, Nvidia и Intel. Компанията също така пусна редица нови чипове по време на своята презентация на Accelerated Data Center Premiere.

AMD може да се повиши още през следващите седмици.

Зад всяка велика технология и иновация днес стои мощен микрочип. Въпреки смущенията в глобалната верига на доставки, полупроводниковата индустрия продължи да процъфтява и през 2020 г., поради увеличеното търсене на персонални компютри, 5G смартфони и инфраструктурни продукти за хипермащабни центрове за данни. Според данните на Gartner, глобалните приходи от полупроводници са нараснали със 7,3% през 2020 г. до 449,8 млрд. Долара, след спад от 12% през 2019 г. За сравнение, глобалните продажби на полупроводници са се увеличили с 21,7% до 41,8 млрд. долара през април 2021 г., което показва стабилно търсене.


 
  1. Lam Research Corporation (NASDAQ: LRCX)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 54
 
Lam Research Corporation (NASDAQ: LRCX) е доставчик на полупроводникови технологии и заема 6 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Компанията продава полупроводникови продукти по целия свят.
 
  1. Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD)
 
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 62
 
Калифорнийският производител на чипове Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) се нарежда на 5-то място в списъка на 12-те най-добри полупроводникови акции. През второто тримесечие на 2021 г. глобалният пазарен дял на Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) скочи с 22,5% за процесорите за преносими компютри и сървъри спрямо 18,3% през предходната година.
 
  1. QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 73
 
QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM) е производител на чипове, базиран в Калифорния, който се нарежда на 4 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Компанията е основана през 1985 г. и предлага на пазара процесори, Bluetooth, Wi-Fi, съвременни RF системи, AI и 5G технологии в световен мащаб. В момента QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM) изплаща годишен дивидент от $ 2,72 на акция и предлага 1,83% дивидентна доходност.
 
  1. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 76
 
Чип гигантът Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) се нарежда на 3 -то място в списъка на 12 -те най -добри полупроводникови акции. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) е леярна за полупроводници, която произвежда чипове за други производители на чипове и производители на потребителска електроника. В момента компанията изплаща годишен дивидент от 1,78 долара на акция и предлага дивидентна доходност от 1,54%.
 
  1. NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA)
 
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 80
 
Калифорнийският производител на чипове NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) се нарежда на 2-ро място в списъка на 12-те най-добри полупроводникови акции. Компанията продава графични карти за игри и високопроизводителни компютри, използвани в центровете за данни и добив на криптовалута. NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) също разработва микрочипове за автомобилни платформи, използвани в информационно-развлекателните системи и облачните изчисления. Компанията изплаща годишен дивидент от $ 0,16 на акция и предлага дивидентна доходност от 0,08%.
 
На 4 август анализаторът на Rosenblatt Ханс Мозесман постави рейтинг за покупка на NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) и повишава ценовата цел за акциите на фирмата до $ 250 на акция от $ 200.
 
  1. Intel Corporation (NASDAQ: INTC)
Брой хедж фондове притежаващи тези акции: 83
 
Начело на списъка с 12 най -добри полупроводникови акции, е американската производителка на чипове Intel Corporation (NASDAQ: INTC). Базираната в Калифорния компания за полупроводници продава процесори, чипсети, графики, хранилища, безжични и Ethernet продукти по целия свят. От април 2021 г. Intel Corporation (NASDAQ: INTC) разширява своята авангардна технология, като си партнира с MILA, базиран в Монреал изследователски институт за изкуствен интелект, за разработване и използване на технологии за изкуствен интелект за подобряване на откриването на лекарства. Intel Corporation (NASDAQ: INTC) в момента изплаща годишен дивидент от $ 1,39 на акция и предлага дивидентна доходност от 2,60%.
 
През юли The Wall Street Journal съобщи, че Intel Corporation (NASDAQ: INTC) води преговори за закупуване на калифорнийска леярна за чипове GlobalFoundries за 30 млрд. Долара, което би било най-голямото придобиване на производителя на чипове, ако успее. На 27 юли анализаторът на Needham Куин Болтън запази рейтинг за покупка на Intel Corporation (NASDAQ: INTC) с целева цена от $ 70. Акциите на Intel Corporation (NASDAQ: INTC) скочиха със 7% от началото на годината досега.


Вижте какво купуват и какво продават фондовете на Кати Ууд, най-добрите фондове, с най-голяма доходност над 100% за 2020 година:Сделките имат само информативен характер и не са препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.
Сделките са информативни без да претендираме че са изчерпателни или всички, в тях не се вклюват сделки  при IPO и др.

Скорошно проучване на DailyFX разкри, че Apple (AAPL), Tesla (TSLA) и GE (GE) са най-популярните акции за millennials и инвеститори от поколение Z.

Акции свързани с изкуствен интелект: 10-те най-добри компании за изкуствен интелект

AI може да бъде най-голямата нова индустрия на 21-ви век.
 
Дълго време фокусна точка на научната фантастика, AI вече не е любопитна тема за размисъл за далечното бъдеще - тя е тук. Най-добрите акции от изкуствен интелект за покупка вече използват процеси като машинно обучение и невронни мрежи ежедневно. Всъщност, ако отнемете възможностите за изкуствен интелект от следните компании, тяхната рентабилност моментално ще спадне - а пет от тях са бизнес за трилиони долари, което подчертава значението на новата технология за икономиката на 2021 година. Растежът на изкуствения интелект също е завиден. Водещата фирма за разузнаване на пазара IDC прогнозира индустрията на изкуствения интелект да нарасне с 16,4% през 2021 г., достигайки размер до 554 млрд. долара до 2024 г.
 
Nvidia Corp. (борсов тикер: NVDA)
 
Nvidia е сред най-добрите AI акции за инвестиране, тъй като производителят на чипове от висок клас е доставчик на специализирани полупроводници, които захранват някои от най-вълнуващите области в AI, от високопроизводителни игри до автономни превозни средства. Компанията, която обяви закупуването на базирания във Великобритания чип дизайнер Arm за $ 40 милиарда миналата година, сега планира да изгради лаборатория за изкуствен интелект в Кеймбридж, Англия, включваща суперкомпютър за изкуствен интелект. Графичните процесори на Nvidia (GPU) също ще се използват за захранване на "Леонардо", най-бързият AI суперкомпютър в света. Малко компании се занимават повече с изкуствен интелект от Nvidia, стратегия, която е работила добре за акционерите, тъй като акциите й са скочили от около 25 долара на акция в началото на 2016 г. до последните рекордни максимуми от 835 долара.
 
Apple (AAPL)
 
Като най-ценната публична компания в света, Apple разполага с много пари, за да инвестира в технологиите на бъдещето. Всъщност наличните му пари са 204 милиарда долара към последното тримесечие, така че не е изненада, че компанията използва значителни ресурси, за да разшири ангажимента си към изкуствения интелект. Привеждането на AI към устройствата на Apple спомага за по-нататъшното заздравяване на завидната хардуерно-софтуерна екосистема на компанията, която я превърна в империя. Тази година Apple назначи виден експерт на Google да отговаря за сектора свързан с  изкуствения интелект - Сами Бенджо , а  също така изгражда нов кампус в Изследователския триъгълник на Северна Каролина. Кампусът, в който ще се помещават работни места в машинно обучение, изкуствен интелект и софтуерно инженерство, ще създаде поне 3000 работни места.
 
Alphabet (GOOG, GOOGL)
 
Alphabet, компанията-майка на Google, е чудесен пример за огромна компания - струваща около 1,7 трилиона долара - използваща AI ежедневно, за да подобри своите операции и рентабилност. Гласовото търсене, ценообразуването на цифрови реклами, филтрите за нежелана поща по имейл и съответните резултати от търсенето използват вътрешно разработени инструменти за изкуствен интелект и техники за задълбочено обучение, за да управляват най-доминиращата търсачка в света. Водещ играч в самоуправляващите се автомобили от началото на усилията си през 2009 г., дъщерното дружество на Alphabet за автономни превозни средства Waymo струва повече от 30 милиарда долара. Лидерството на Google в квантовите компютри, което може да измести традиционните изчисления и драстично да ускори технологичния напредък в бъдеще, е поредното перо в шапката на GOOG като един от най-добрите AI акции за закупуване.
 
Amazon.com (AMZN)
 
Всяка година основателят на Amazon Джеф Безос пише писмо до акционерите, подчертавайки какво е постигнал бизнесът и къде ще се фокусира компанията в бъдеще.  Изкуственият интелект е важна област на акцент в тези писма от години и можете да видите резултатите в устройствата на Amazon на Alexa, един от водещите продукти за разпознаване на реч, насочени към потребителите. Не само в Alexa AI е подобрил работата на Amazon; подобно на Google, уместността на търсенето е жизненоважна за бизнеса на AMZN, а изкуственият интелект помага постоянно да се повтаря и подобрява резултатите от търсенето. Но Amazon на стойност над 1,8 трилиона долара не съхранява своя опит в областта на изкуствения интелект за вътрешни цели: Amazon Web Services, водещата платформа за изчислителни облаци, предлага услуги за машинно обучение на клиентите. Клиентите включват кой кой е в корпоративна Америка, като Netflix (NFLX), Verizon Communications (VZ) и много други. През последното тримесечие оперативните приходи на AWS представляват 47% от общите оперативни приходи на Amazon.
 
Microsoft Corp. (MSFT)
 
Вероятно вече става очевидно, че най-ценните технологични компании в света, без изключение, всички инвестират в изкуствен интелект. Услугата на Microsoft за изчислителни облаци, Azure, е дом на управлявани от ИИ инструменти за медицина, език, роботика, медицински изображения и много други области. Инвестиция от 1 милиард долара за 2019 г. в основания от Elon Musk OpenAI има за цел да произведе свещения граал на AI, изкуствен общ интелект (AGI) - технологията, която може да направи всичко, което човешкият интелект може. Благодарение на инвестициите си, Microsoft ще се превърне в предпочитан партньор на OpenAI за комерсиализация, ако AGI бъде постигната, печелейки MSFT билет за една от най-потенциално доходоносните лотарии в историята. През април Microsoft обяви, че харчи 19,7 млрд. Долара за закупуване на водеща компания за разговор AI Nuance Communications (NUAN), отбелязвайки ангажимента на Microsoft да прилага AI за подобряване на резултатите в здравеопазването, където решенията Nuance в момента се използват в 77% от болниците в САЩ.
 
IBM Corp. (IBM)
 
IBM няма същото влияние в технологичния свят, както някога. Честно казано, цялостният му бизнес от години бавно намалява. Въпреки това, все още е огромен бизнес, с приходи над 70 млрд. долара годишно, а IBM връща печалбите обратно в области с висок потенциален растеж като облака, данните и изкуствения интелект. С 11 милиарда долара паричен поток през последните 12 месеца, инвеститорите не трябва да се притесняват за устойчивостта н