Bank of America се повишава. Как да се възползваме от финансовия отчет след няколко дни

Последно обновена: 12.01.2021

Акциите на Bank of America, които прекараха по-голямата част от 2020 г. В тиха дрямка на по-ниски нива, започнаха да показват признаци на живот.

Акциите (тикер: BAC) се повишиха с 9% досега тази година и са на път да преминат към нов, по-висок диапазон на търговия. За сравнение, индексът Standard & Poor's 500 за същия период се повиши с едва 1,4%.

През 2020 г. акциите на Bank of America загубиха около 6% от стойността си, но тази слабост вероятно ще остане спомен, тъй като лихвените проценти имат причини за повишаване и правителството изглежда готово да предприеме още по-необикновени мерки за подпомагане на икономиката.

Всичко това може да бъде добро лекарство за банките, които заемат пари за хората, за да купуват къщи и коли за търговските им операции.

На въпроса колко добра ще бъде тази подобряваща се среда ще бъде отговорено частично или изцяло на 19 на януари, когато Bank of America отчита приходи за четвъртото тримесечие. Ако скорошното представяне на акциите е някаква индикация, инвеститорите имат големи надежди.

През последните 52 седмици акциите варираха от 17,95 до 35,67 долара.