Bank of America ( Bofa) повишава целта си за цената на акциите на Amazon до $ 4000

Последно обновена: 25.01.2021
Акциите на Amazon (AMZN) имат място за растеж, като облачната услуга на гиганта за електронна търговия вероятно ще бъде положителен двигател през 2021 г., според един анализатор на BofA.
 
Джъстин Пост повиши ценовата си цена за акциите на $ 4000 от $ 3650, като същевременно запази рейтинга си КУПУВАЙ.
 
„Amazon остава един от най-добрите ни акции за онлайн проникване, тъй като електронната търговия все още е завзела само  20%, а преминаването към облака все още е в начален етап“, пише Post в бележка до инвеститорите.
 
Акциите на гиганта за електронна търговия са се повишили с 74% през миналата година , като за сравнение S&P 500  се е повишил с 16%.
 
Последните месеци акциите на Amazon  се представят по-слабо спрямо технологичния индекс Nasdaq , регистрирайки понижение от 6% през 4-то тримесечие срещу увеличение от 8% за индекса. Това се дължи на "забавянето на растежа на електронната търговия от средата на лятото и спекулациите за възможни регулаторни проблеми от Европа и новата администрация на Байдън", пише Post.
 
Тези опасения за търговията на дребно обаче трябва да намалят до третото тримесечие на тази година. Анализаторът очаква Amazon Web Services (AWS) „да бъде положителен двигател през 2021 г.“
 
Post отбелязва, че Amazon се възползва от „разнообразни потоци от приходи като електронна търговия, облак, хранителни стоки, реклами и абонаментни услуги“.
 
„Amazon инвестира значителни средства през 2020 г., за да изгради капацитета си за доставка, което може да помогне за внедряване и поддържане на нови продукти и услуги“, пише Post.