Акциите, които регистрират най-големи движения в предварителната търговия, преди 16:30

Последно обновена: 13.01.2021

Urban Outfitters (URBN) - Акциите на Urban Outfitters са под натиск, след като търговецът на дрехи заяви, че продажбите за сезона на празниците са спаднали с 9%, както и обяваването на напускането на Триш Донъли като главен изпълнителен директор на подразделението Urban Outfitters Group. Акциите се понижават с 10% в предварителната търговия 15:19 часа

Target (TGT) - Търговецът анинсира ръст в продажбите си през празничния сезон с 17,2%, от тях 4.2% ръст на продажбите в магазините , а дигиталните продажби се удвояват. Средната клиентска  покупка се повишава с 12,3% спрямо година по-рано. Акциите поскъпват с 1% в предварителната търговия към 15:20 часа.

Visa (V) - Visa и финтек компанията Plaid прекратиха планираното сливане от 5,3 милиона долара. Министерството на правосъдието заведе дело през ноември за спиране на сделката на основание на антитръстовото законодателство. Акциите на компанията се повишават с 1.3 долара или 0.64%

Twitter (TWTR) - Twitter е повишен в перспектива на  „купува“ от „неутрален“ от MKM Partners, който заяви, че Twitter е готов да загърби негативните резултати, произтичащи от пандемията и  действията около президента Доналд Тръмп. Акциите се повишиха с 1% в предварителната търговия.

KB Home (KBH) - KB Home отчете тримесечна печалба от $ 1,12 на акция, надминавайки средната оценка  от 93 цента на акция. Приходите също са над очакванията на Wall Street. Компанията заяви, че условията на пазара на жилища продължават да бъдат "стабилни" и очаква значително по-високи приходи през тази година. Акциите добавиха 4,8% в предварителната търговия.

Regeneron Pharmaceuticals (REGN) - Американското правителство ще закупи 1,25 милиона допълнителни дози коктейл от антитела Covid-19 на Regeneron за около 2,63 милиарда долара. Дозите ще се доставят през първата половина на годината и ще се използват за лечение на високорискови не хоспитализирани пациенти с Covid. Акциите на компанията се повишават с 2,7% в предварителната търговия.

Alphabet (GOOGL) - звеното на Alphabet в YouTube спря канала на президента Тръмп, като заяви, че подбужда към насилие, довело до нападение миналата седмица на Капитолия в САЩ.

Ford (F) - Ford отчете 6% увеличение на продажбите на автомобили в Китай през 2020 г. в сравнение с година по-рано, което е първото годишно увеличение в Китай от 2017 г. насам.

Walt Disney (DIS) - услугата Disney + на компанията заема 6% от потребителското време за стрийминг на видео през декември, според нови данни от Nielsen. Netflix доминира с 28% от времето за стрийминг, но това е спад от 31% през декември 2019 г.

Bausch Health (BHC) - Производителят на продукти за здравеопазването заяви, че продажбите му за четвъртото тримесечие и през цялата година 2020 ще надхвърлят предходните прогнози. Предварителните данни идват преди днешната презентация на Bausch на здравната конференция на JP Morgan.

Ally Financial (ALLY) - Компанията за финансови услуги обяви нова програма за обратно изкупуване на акции от 1,6 милиарда долара.