8-те най-добри акции според Bank of America за покупка през първото тримесечие на 2021

Последно обновена: 18.01.2021
Ето най-добрите акции на анализаторите за покупка през първото тримесечие.
 
S&P 500 приключи през 2020 г. на рекордни нива след все по-голям оптимизъм около допълнителните мерки за стимулиране на правителството и потенциален глобален икономически скок през 2021 г. Инвеститорите се фокусират върху пътя напред за икономиката, но все още има значителна несигурност около това когапредприятията ще се възстановят напълно до нивата отпреди кризата. Bank of America наскоро публикува своя тримесечен списък с осемте най-добри акции за закупуване през първото тримесечие. Тези осем акции са убедителни инвестиционни идеи, които имат пазарни катализатори, които могат да се задействат следващите три месеца.
 
Citigroup (тикер: C)
 
Анализаторът Erika Najarian казва, че Citigroup е особено атрактивна акция в подценения финансов сектор. Bank of America прогнозира както макроикономически скок, така и възстановяване на доходноста по 10-годишните държавни облигации до 1,5% през втората половина от 2021 г., като и двете са бичи фактори за Citigroup. Акциите се оценяват на само 85% от материалната балансова стойност, което според Najarian не отразява потенциала му за приблизително 10% възвръщаемост на собствен капитал. Bank of America има рейтинг "купува" и ценова цена от $ 79 за акциите на  C.
 
Foot Locker (FL)

Анализаторът Robert Ohmes казва, че Foot Locker е игра на силното представяне на продуктовото портфолио на Nike (NKE). Nike прави стратегически изходи от магазини като J.C. Penney, Belk and Dillard's (DDS), които трябва да създадат задния вятър на брутния марж за Foot Locker като ключов стратегически партньор на Nike. Всъщност Ohmes казва, че 70% от магазините на Foot Locker се намират в рамките на две мили от конкурентния магазин, който или се затваря или Nike излиза. Bank of America има рейтинг "купува" и ценова цена от $ 55 за акции FL.
 
Kansas City Southern (KSU)

Анализаторът Ken Hoexter казва, че Kansas City Southern е история за растежа сред железопътните акции от клас I. Kansas City Southern генерира по-добър от средния ръст на товарните превози през 11 от последните 12 тримесечия. Hoexter казва, че мексиканската индустриализация, енергийната реформа и трансграничната търговия ще бъдат вятър за Kansas City Southern. Той планира спестяване на разходи в размер на 150 милиона долара през 2021 г. Компанията е много малко изложена на въглищните товари. Bank of America има рейтинг „купува“ и ценова цена от 228 долара за акции на KSU.
 
ServiceNow (NOW)
 
ServiceNow е специализирана в софтуерни приложения, фокусирани върху автоматизиране на бизнес процесите и работните потоци. Анализаторът Brad Sills  казва, че ServiceNow е най-добрият избор в групата с голям капацитет. Sills прогнозира дългосрочен годишен ръст на приходите от поне 25% и казва, че компанията има възможност да увеличи маржовете и свободния паричен поток с течение на времето. Bank of America има рейтинг "купува" и ценова цена от $ 650 за NOW акции.
 
Occidental Petroleum Corp. (OXY)
 
Occidental Petroleum направи агресивно придобиване на Anadarko Petroleum Corp. през 2019 г. Големият му дълг струва на компанията кредитния рейтинг от инвестиционен клас и принуди Occidental да намали дивидент през 2020 г. Акциите са паднали с около 50% през последната година, но анализаторът Doug Leggate казва, че новият и подобрен Occidental е голяма инвестиция за възстановяване на пазара на петрол с ниска стойност през 2021 г. Бизнесът на Occidental е изключително зависим към цените на петрола, но черния вятър през 2020 г. може да премине към опашен вятър през 2021 г., ако цените на петрола продължат да растат. Bank of America има рейтинг "купува" и ценова цена от $ 29 за акции на OXY.
 
T-Mobile US (TMUS)

Придобиването на Sprint направи T-Mobile легитимен претендент срещу американските телекомуникационни гиганти AT&T (T) и Verizon Communications (VZ). Анализаторът David Barden казва, че T-Mobile ще се възползва от синергията  след придобиването на Sprint, което ще проличи в шпоследното тримесечие на печалбата. Според Barden инвеститорите трябва да следят коментарите на ръководството за дългосрочния растеж на абонатите и 5G стратегията. Той казва, че анализаторският ден на компанията вероятно ще бъде най-големият катализатор за акциите през първото тримесечие. Bank of America има рейтинг „купува“ и ценова цена от 155 долара за акции на TMUS.

Tapestry (TPR)

Tapestry е специализиран търговец на дребно на луксозни продукти и компанията майка на Coach, Kate Spade и Stuart Weitzman. Анализаторът Lorraine Hutchinson казва, че Tapestry изненадващо възстановява продажбите и разширява маржовете си в трудна търговска среда през 2020 г. Според нея Coach и Kate Spade ще се представят много добре през 2021 г. Продажбите на чанти са силно зависими от вакациите, които може да се възобновят  в следващите месеци.